יום שלישי, 11 במרץ 2014

מאפינס

מאפינס שוקולד לבן

רכיבים: 

2 ביצים
375 מל חלב (שמתי מיץ תפוזים)
160 גרם שמן
125 גרם סוכר דק
2 כפיות קליפת לימון מגוררת דק
375 גרם קמח תופח
200 גרם שוקולד לבן צ'יפס
 

אופן הכנה: 

מחממים את תנור לחום גבוה של 180 מעלות.

משמנים בשמן תבנית שקעים.

מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה, מוסיפים את הסוכר והשוקלד, מערבבים ויוצרים גומה במרכז.

טורפים בקנקן קטן את הביצים, החלב וקליפת הלימון המגוררת ומוזגים לתוך גומה.

מוסיפים את השמן ובוחשים בכף מתכת לערבוב כל החומרים. יש להמנע מבחישת יתר -

בתערובת צריכים להישאר גושים.

מעבירים את העיסה לתבנית - ממלאים כל שקע עד לכ- 3/4 מגובהו.

אופים כ- 25 דקות או עד ששיפוד המוחדר למרכז אחד המאפינס יוצא נקי.

משאירים את את המאפינס בתבנית למשך 5 דקות, ולאחר מכן מוציאים אותם ומניחים על רשת קירור.





מאפינס עם ריבת קומקווט

לקומקווט אצלי אין חיים עצמאיים, רק מגיע, יש עובר אקלימיזציה עם סוכר

ומבושל לריבה, הריבה הטעימה נוזלית למדיי והפיתוי גדול

אז כאן הריבה שימשה כחומר גלם למאפינס 



חומרים (18 מאפינס)

1/2 2 כוסות קמח

1 כוס סוכר

1/4 כפית מלח

1 כפית אבקת סודה לשתיה

5 קומקווט קצוצים מהריבה

100 גר' חמאה

2 ביצים

1/3 כוס נוזלים מריבת קומקווט שהוכנה בבית

או מיץ תפוזים

2/3 כוס חלב


לחמם מראש תנור לחום בינוני. לרסס את  השקעים בתבנית המאפינס בשמן.

לערבב בקערה קמח, סוכר, מלח, סודה לשתיה. הוסף את קליפת התפוז.

בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצים, הוסף את החלב, מיץ התפוז והחמאה.

הוסף את תערובת הביצים לתערובת החומרים היבשים. שלב את שתי התערובות בזהירות.

להמנע מעירבוב יתר.

למלא כל שקע 2/3 מנפחו.

לאפות כ- 20 דקות או עד שקיסם שמחדירים לאמצע המאפין יוצא נקי.



 





מאפינס קפה ושוקולד צ'יפס

 החומרים:
1 כוס קמח

1/3 כוס סוכר

1/2 1 כפיות אבקת אפיה

1/2 1 כפות נס קפה

1/4 כפית מלח

50 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס חלב

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס שוקולד צ'יפס





אופן ההכנה

 
חומרים (6 מאפינס גדולים)

לחמם מראש תנור לחום בינוני. לרסס שקעים בתבנית המאפינס בשמן.

לערבב יחד את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקתאפיה, נס קפה ומלח.

בקערה נפרדת לטרוף את הביצה, הוסף את החלב, תמצית הוניל והחמאה המומסת.

להוסיף את תערובת החומרים הנוזליים אל החומרים היבשים.

לערבב עד להרטבת החומרים היבשים. אין לערבב יתר על המידה!

להוסיף את השוקולד צ'יפס בתנועת קיפול.

למלא כל שקע 2/3 מנפחו. 

לאפות כ- 15 דקות או עד שקיסם שמחדירים באמצע המאפין יצא נקי.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה