יום שלישי, 11 במרץ 2014

עוגיות שוקולד פאדג'

רכיבים: 

350 גר' שוקולד מריר איכותי

1/3 כוס שמן

1 כוס קמח לבן

2/3 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

3 ביצים גדולות

1 כוס סוכר חום בהיר (למשל דמררה)

1 כפית תמצית וניל (כדאי להשקיע בתמצית וניל משובחת)

1 חבילה (300 גר') שוקולד צ`יפס מריר (שמתי שוקולד צ'יפס לבנים)
 



אופן הכנה:

להמיס  במיקרוגל  את השוקולד עם השמן.

בקערת מיקסר להקציף במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל

עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

להוסיף את השוקולד  ולהקציף עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

להוסיף את הקמח, אבקת האפייה (והמלח) לתערובת השוקולד

ולערבב בעזרת מרית רק עד שהקמח נספג בעיסה.

להוסיף את השוקולד צ`יפס ולהבליעו בעיסה.

בעזרת כפית להניח תלוליות של הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

להשאיר מרווח של כ - 5 ס"מ בין העוגיות כיוון שהן משתטחות ומתרחבות בזמן האפייה.

להכניס לתנור מחומם מראש לכ- 175 מעלות ולאפות כ - 12-15 דקות

עד שהעוגיות הופכות מבריקות וסדוקות אבל עדיין רכות במרכז.

טיפ - איך יודעים שזה מוכן - העוגיות תופחות מעט הופכות מבריקות

ואז נופלות (כך נוצרים הסדקים). דקה אחר כך אפשר להוציא מהתנור.

הערות: 
מתקבלות כ- 60 עוגיות קלות ועדינות שלטעמי הן עוגיות השוקולד האולטימטיביות.

לצערי הרב אפשר לאכול אותן גם כשהן קפואות.

ע"פ מתכון של אורני מפורום אוכל כשר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה