יום שישי, 14 במרץ 2014

ז'רבו

כמי שגדלה בבית הונגרי משני הצדדים יש לי זכרונות מאוד נעימים 
מהמטבח של אימי.
כשהייתי בבי"ס יסודי והאמהות התבקשו להביא עוגה לחגיגה זו או אחרת
אמא שלי הביאה רולדת שמרים ממולאה באגוזים או פרג
כל כך טעימה, מבושמת בגרידת לימון,מאוזנת היטב בכמות הבצק והמילוי.
ההורים שהבינו עניין 
התקבצו סביב המגש של אמא ומיצמצו בהנאה
בעוד שחברותיי לכיתה חיפשו את...
מה לא ברור? 
עוגת שוקולד עם קרם שוקולד...
בכל אופן ז'רבו ופלודני, עוגות הדגל ההונגריות הובאו אלינו
ע"י אבי ז"ל, שניסה לתאר לאימי איזה עוגות אכלו אצלם בבית, אז לפני המלחמה
אמא הרימה את הכפפה וייצרה את העוגות מופלאות



רכיבים: 

לבצק:

750גר' קמח
1/4 1 חב' מחמאה
20 גר' שמרים טריים
2 חלמונים
2 כפות סוכר
קורט מלח
מים לקבלת בצק נוקשה

מילוי:
ריבת מישמש למריחה על כל שכבת אגוזים
350 גר' אגוזים
סוכר
קליפה מגוררת מ-3 לימנוים
3 תפוחי גרנד לגירור על כל שכבת אגוזים

ציפוי:
4 כפות אבקת סוכר
3 כפות קקאו - לסנן
4 כפות מים
100 גר' שוקולד
50 גר' מחמאה
 



אופן הכנה: 

בצק:

לערבב ולעבד את החומרים לבצק.

להתפיח את הבצק לילה במקרר


מחלקים את הבצק ל-4 מרדדים לעלה גדול (תבנית תנור) + שוליים.


מילוי:

מורחים ריבה, מפזרים ממילוי האגוזים, מגררים תפוח ומכסים בעלה בצק וכך 3 שכבות מילוי.

לאפות כ- 45 דקות ב170 מעלות.

לקרר היטב.


ציפוי:

להמיס במיקרו.

לערבב היטב לקרם אחיד ולצקת על העוגה.

הערות: 
עוגה מסורתית הונגרית שלמדתי להכין מאמא בעיקר לחג פורים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה