יום שלישי, 11 במרץ 2014

מקרונים

מקרונים זה ממש מדעים מדויקים

ואת המלאכה למדתי אצל מלכי האלופה

רכיבים:

5 חלבונים, כדאי שיהיו כמה ימים במקרר ללא כיסוי ועוד איזה יום על השייש, הרעיון לנדף כמה שיותר מים מהחלבון

60 גרם סוכר

380 גרם אבקת סוכר

250 גרם אבקת שקדים מסוננת

כמה טיפות צבע מאכל רצוי



למילוי:

100 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר



אופן הכנת המקרון: 

1. מקציפים את החלבונים עם 1/3 כוס סוכר למשך דקה במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף רך.

2. בקערה נפרדת מנפים בעזרת מסננת את אבקת הסוכר, אבקת שקדים .ממשיכים להקציף

.

עד  שנוצר קצף יציב צחור מאט (לא מבריק), שנערם על המקצף כשמרימים אותו

מקפידים שהקצף יהיה יציב ולא רך

(כשהופכים את המקצף נוצרת תלולית שהצ'ופצ'יק שלה עומד יציב ולא נוגע בעצמו),

אבל מצד שני, נזהרים לא להקציף יותר ממה שצריך, אחרת הקצף הופך להיות "יבש"

ומתפרק לפתיתים קטנים כשמנסים לקפל לתוכו משהו

3. מקפלים בעזרת מרית אל תוך קצף החלבונים את החומרים היבשים המנופים,

מקפלים עד שמתקבלת עיסה מעט נוזלית, כעת

4. מזלפים את התערובת מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה, לעיגולים קטנים במרווחים שווים

מניחים ל-30 דקות לייבוש.

5. אופים בטמפ' של 150 מעלות 16 דקות. במהלך האפייה המקרונים יתפחו כלפי מעלה ויפתחו כיפה 

קשיחה וחלקה. אם עקבתם אחרי ההוראות, תקבלו גם "חצאית" קצף מרשימה.

מקררים לטמפ' החדר לפני שמנסים להזיז אותם ממקומם.



אופן הכנת המילוי:

1. מחממים לסף רתיחה את השמנת ויוצקים על השוקולד, מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד.

2. הופכים 1/2 מכמות העוגיות ומזלפים עליהן מן המילוי (שהתקרר).

3. מכסים בשארית העוגיות הנותרות. שומרים במקרר.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה