יום ראשון, 13 באפריל 2014

עוגת גבינה עם שמנת חמוצה

שוב הגיע יום שלישי והסיבוב השבועי במרכול

ההחלטה על איזו עוגת גבינה אכין השבוע צריכה ליפול

נזכרתי שקראתי פעם על עוגות גבינה שעשויות בעצם משמנת

וכמה זה תורם למרקם הנעים שלהם

לא שהיו לי בעיות מרקם בעוגות שהכנתי עד כה

אבל

כזאת עם שמנת חמוצה עדיין לא הכנתי

ואין כמו ההווה לנסות משהו חדש


רכיבים:
לבסיס:
2 ביצים
11/2 כפות סוכר
1 1/2 כפות קמח

לעוגה:
750 גר' גבינה לבנה 5%
3 גביע שמנת חמוצה
5 ביצים
300 גר' סוכר
90 גר' קמח
50 גר' פודינג וניל
1 כף תמצית וניל משובחת

ציפוי:
2 שמנת חמוצה של פעם (רק זאת תתן ציפוי יציב ולא מתנזל)
3 שקיות סוכר וניל

קישוט:

1 שמנת מתוקה
1 כף פודינג וניל
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

הבסיס:

מקציפים את הביצים במהירות גבוהה עם הסוכר, עד לקבלת קציפה תפוחה ויציבה

מוסיפים את הקמח, מערבבים ויוצקים לתבנית 28

מכניסים לתנור בחום 220 מעלות ל- 4-5 דקות, להשגיח שרק יזהיב

להוציא מהתנור

להנמיך את טמפרטורת התנור ל160 מעלות

הגבינה:

לערבב את חומרי העוגה עד לקבלת תערובת אחידה

לצקת בזהירות את הגבינה על הבסיס האפוי

לאפות בחום 160 מעלות שעה ועשר דקות

העוגה מזהיבה קלות וגם אם נדמה שהיא רוטטת במרכז

היא תתיצב בקירור.

ציפוי:

מערבבים את חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה הקרה

שולחים למקרר

כעת הקישוט -ממש לא חובה, העוגה נהדרת גם בלעדיו

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והפודינג

מעבירים לשקית זילוף ומזלפים כרצונכם.

אנ י מצאתי במקפיא מילוי שהכנתי מדובדבנים  התאים לי בול במרכז העוגה.

אפשר לרסק שוקולד ואפשר בלי כלום.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה