יום שני, 14 באפריל 2014

כרמזלך מתוקים

בפסח תמיד רעבים, לא משנה שהארוחות בעקרון הן אותן ארוחות

כל הזמן מחפשים לנשנש

כרמזלך מתוקים הם נישנוש אדיר שאין כמוהו 

ואיך מכינים את הפלא הזה?

פשוט...

4 מצות שוברים לחתיכות ממש קטנות, מרטיבים ביין אדום מתוק ומעט מים

מניחים ל- 10 דקות כדי שהמצות יתרככו

כשזה קורה מערבבים היטב

מפרידים 4 ביצים, את החלמונים מוסיפים לתערובת המצות

את החלבונים מקציפים עם 3/4 כוס סוכר

מגרדים מעט קליפת לימון לתערובת המצות

מקפלים לתוכה את הקצף

מחממים שמן במחבת ומעבירים למחבת בעזרת כף לביבות קטנות לטיגון

על אש קטנה שלא ישרפו. לאחר הטיגון מפזרים קינמון מעורב בסוכר

*במקור מוסיפים לעיסה המצות אגוזים קצוצים גס, אך אצלי דעת הקהל הצביעה נגד





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה