יום שישי, 25 ביולי 2014

אספרגוס בשמן זית ושום

לדעתי זהו הירק הכי טעים שיש
וככל הנראה הירק האצילי שבחבורה
אם אנחנו מחפשים סיבות למה כן לאכול אותו
ואנחנו לא -כי הוא טעים
אז
המדע המודרני מצא כי
אספרגוס הוא המקור המזון השני הטוב ביותר לחומצה פולית וקבוצת ויטמיניB 
אספרגוס מכיל כמות גבוהה של גלוטטיון, נוגד חמצון חזק במיוחד.
זהו אחד החומרים הלוחמים החזקים ביותר נגד סרטן. 
והוא גם מקור טוב של חלבון, ויטמין A , ויטמין C, סידן וברזל. 

למעשה זו לא טרחה גדולה להכשיר את האספרגוס לאכילה.
כדאי לקנות את אלה בעלי הגבעול הדק יותר
לעיתים אני קולפת את המעטה החיצוני
בגבעולים הדקים אני לא נוגעת
אני כן חותכת 5-8 ס"מ מהקצה של הגבעול
את השאר אני שוטפת היטב





מרתיחה מים במחבת גדולה עם כפית מלח
מוסיפה את גבעולי האספרגוס למים הרותחים
מקפידה שקצוות האספרגוס, איפה שהתפרחת
ישארו מחוץ למים



ככה כ- 5-7 דקות
תלוי בעובי הגבעולים
זה לא צריך להיות רך מאוד, יותר בכיוון קרנצ'י
כעת שופכים את המים הרותחים
ויוצקים על הגבעולים מים קרים

מחממים שמן זית במחבת עם כפית שום כתוש ומעט מלח
אפשר גם להמיס 50 גר' חמאה במקום השמן זית
מזהיבים דקה או שתיים



 מוסיפים את הגבעולים לדקת הקפצה
וזהו
הנס מוכן


תגובה 1:

  1. קל. פשוט. טעים. למרות שבעיניי קשה לטעות עם הירק המושלם הזה.

    השבמחק