יום שלישי, 12 באוגוסט 2014

פרגיות בלימונים

נתחי פרגית הם החלק הכי כייפי בעוף להכין:
אין עור שצריך לנקות,
אין עצמות , אין חשש לייבוש
וכמו עוף אפשר לתבל בכל טעם שרוצים ויצא אחלה



רכיבים :

1 ק"ג נתחי פרגית (ירכיים ללא עצם)
 שמן לטיגון (ערבבתי שמן קנולה עם שמן זית)
1 לימון בינוני 
2 כפיות פפריקה מעושנת 
4 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל
2 כפות קמח
1/2 1 כוסות ציר עוף או מים (אפשר גם מים וכפית אבקת מרק עוף)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה 

אופן ההכנה:

שוטפים ומייבשים היטב את נתחי העוף. ממליחים ומפלפלים
מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את נתחי העוף עד שהם מזהיבים היטב מכל הצדדים 
. מעבירים לתבנית חסינת אש.
מקרצפים היטב את קליפת הלימון וקולפים את הקליפה הצהובה בלבד
סוחטים את הלימון ,
מוסיפים למחבת בו טוגנו הפרגיות את הקמח, מקרצפים מזהיבים ומוסיפים את הציר 
. מוסיפים  את  הפפריקה, שום, מלח ופלפל.
 ומביאים לרתיחה תוך כדי קרצוף בעזרת מרית מעץ. מוסיפים את קליפת הלימון ומיץ הלימון, וממשיכים לבחוש עוד דקה, עד שנוצר רוטב סמיך. יוצקים את הרוטב על העוף שבתבנית.
מכסים את התבנית ומעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות, אופים שעה וחצי

בוזקים בהגשה פטרוזיליה קצוצה


  

אין תגובות:

פרסום תגובה