יום ראשון, 24 באוגוסט 2014

חזה עוף ברוטב נפוליטיין

שבת יום ההולדת של הג'וניורית הצליחה להוסיף לי כמה פוסטים לבלוג
ולא מדובר במתכונים חדשים, 
אלא פשוט מתכונים שמשום מה עברו מתחת לרדאר שלי
ואין בעובדה הזאת שום דבר שמורה על איכות המתכון, 
בדיוק להיפך.
המתכון להלן מקורו בבלוג הנפלא של מרילין, 
הוא די הפך לנכסי צאן ברזל בארוחות השבת שלנו
שימו לב לציפורן המופיעה במתכון ואל תחשבו אפילו לוותר לוותר עליו
כי הוא הוא שעושה את המתכון כל כך מיוחד.

רכיבים:

1 ק"ג חזה עוף פרוס וחתוך לפיסות 
שמן זית
כוס קמח
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית ציפורן
מלח

הרוטב
שמן זית
בצל פרוס לחצאי טבעות
כף גדושה שום כתוש
עלה דפנה
כפית טימין
שמינית כפית ציפורן טחון
4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 רסק עגבניות
1/2 1 כוסות מים
מלח - פלפל גרוס


אופן ההכנה

מערבבים את הקמח עם המלח, הפפריקה והציפורן
מקמחים היטב את פיסות החזה
מטגנים את הפיסות במעט שמן להזהבה קלה
מניחים בצד.

מזהיבים במחבת את הבצל עם שמן זית, מצרפים את השום לכמה דקות
מוסיפים את עלה הדפנה, הטימין, הציפורן ואת העגבניות החתוכות ומערבבים היטב
מוסיפים את הרסק ואת המים, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה
מבשלים בבעבוע עדין כ- 15 דקות

מוסיפים את נתחי החזה המטוגנים, מערבבים קלות
כך שיצופו ברוטב
 ומבשלים עוד 5 דקות



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה