יום רביעי, 24 בדצמבר 2014

לחמניות "יש לי קוטג' מיותר"

זה ממש גדל בטור הנדסי...
הקניין שלי לא מפסיק לקנות קוטג'
למרות שאנחנו משום מה כבר לא ממש צורכים,
והקוטג', הרי לזרוק לא נזרוק,
הפך לרכיב בכל מיני מטעמים
הפעם  גייסתי את הסטודנטית שלי ללוש לי את הבצק

כדי שתהיה לה ארוחת ערב...

רכיבים:

1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס מים
כף גדושה קמח

1 קופסא גבינת קוטג'
כף חמאה מומסת
1 ביצה
כף סוכר
כפית גדושה מלח
1/4 כפית סודה לשתיה

1/4 2 כוסות קמח

אופן ההכנה:

לערבב את השמרים עם המים והקמח ולהניח בצד לתסיסה

לערבב את גבינת הקוטג' עם החמאה המומסת,הביצה, סוכר מלח וסודה לשתייה

להוסיף את תערובת השמרים שתססה

להתחיל להוסיף קמח, עד שמתקבל כדור בצק שנפרד מדפנות הקערה.

להניח לתפיחה לשעתיים או יותר

לחלק את הבצק ל- 12 חלקים





לגלגל מכל חלק נקניק ארוך ולקשור לצורת לחמנייה






להניח לעוד שעה לתפיחה

למרוח ביצה טרופה, לפזר שומשום





לאפות בחום 170 מעלות כ- 20 דקות, עד שמזהיב מאוד







את המתכון מצאתי בבייגלה -נעמה פלד


כמובן שניסיתי גם לשנות

לחמניות קוטג' זה טעים?
טעים
פסטו זה טעים?
ועוד איך טעים
הבה נשדך...

לאחר שהבצק תפח, רידדתי למלבן ארוך
מרחתי פס ממרח הפסטו
גילגלתי לגליל
ומכאן כבר המשכתי לפי המתכון למעלה



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה