יום רביעי, 25 במרץ 2015

שולחן עורך -עורכים שולחן לליל הסדר

חג הפסח הוא חג שדורש הכנה רבה מראש
החל בניקיונות שלא מסתיימים, קניות, הכנת הבית
וכלה בתכנון תפריט לליל הסדר ולשאר ימי החג.
ומה שקורה לעיתים קרובות שאנחנו נזכרים בדקה התשעים שבעצם לא הקדשנו מחשבה
איך יראה שולחן החג.
לדעתי אין כמו שולחן חג ערוך בטוב טעם כדי להשרות אוירה חגיגית
ליל הסדר הוא טקס וככזה השולחן נערך בהתאם.
בדרך כלל סט הכלים לפסח הוא סט יפה ואלגנטי, ונשמר משנה לשנה,
מה שנותר לשדרג את המראה בעזרת
פרחים,מפיות ושאר אביזרים וכלי הגשה,אך לא יותר מידיי , שישאר מקום למהות החג

במרכז השולחן נמצא את קערת הפסח החגיגית 

עליה נסדר את מיני האוכל שיאכלו המסובין

עוד לפני הסעודה :

כרפס -אצלנו זה רבעי תפו"א מבושלים
 מרור-שורש חזרת מגורר דק ושמור היטב לבל יאבד מחריפותו
וגם עלי חסה
חרוסת -הכי טעימה על קערת הפסח,
זרוע -כנף של תרנגול צלויה באש,
ביצה צלויה - משתדלת להשיג ביצים קטנות במיוחד

בנוסף צריך קעריות עם מי מלח

לא יכולה להמשיך מבלי לרשום את המתכון המשפחתי שגדלתי עליו לחרוסת
הוא היה המומחיות של אבא ז"ל
שהיה מכין את החרוסת הכי הכי.
אז ככה:
2-3 תפוחי עץ אדומים מתקתקים, קלופים ומגוררים דק,
4-5  כפות אגוזים קצוצים גס ולא טחונים
קינמון,ג'ינג'ר
יין אדום מתוק
אפשר גם 2-3 כפות סוכר למי שמעדיף מתוק יותר
וזו כל התורה.

בליל הסדר כל אורח מקדש על היין ולכן כל אורח מקבל גביע יין , בנוסף לכוס  שתיה.
היות ובליל הסדר שותים יין לרוב, כדאי להשקיע מחשבה בסוג השתיה ולהתאימה למשתתפים.
יין אדום מתוק, אבל אפשר גם לבן למי שאוהב ובכלל מי שלא מסוגל, גם מיץ ענבים זה נהדר.
לא לשכוח להניח תחתיות לכוסות היין , כדי שאפשר יהיה להזות מהיין מבלי ללכלך את המפה

סט כלים  שלי הוא לבן וזהב, הכי קלאסי שיש ואליו ניתן להוסיף כל צבע שאוהבים,
האמת? בערב הזה אני מעדיפה קלאסי ואלגנטי

המפות הלבנות שלי מתאימות ומיני הראנרים שיש לי אף הם בבדי סאטן לבן או רשת מוזהבת
הפרחים לעולם יהיו נמוכים ולא יפריעו לאורחים שיושבים משני צידי השולחן.

אפשר להכניס את הסכו"ם לשקיות אורגנזה מתאימות
אפשר לרסס אגוזי מלך בזהוב -יופי של קישוט





סידור המפיות בשולחן הזה הוא של שושנה בשני צבעים


מה צריך?

שתי מפיות צבעוניות לשושנה. אנחנו, למשל, השתמשנו במפיות ורודות; מפית ירוקה לעלים; כוס נמוכה.

איך עושים?

שלב א': פותחים אחת מהמפיות הוורודות ומקפלים אותה לשניים, ואחר כך שוב לשניים, כך שנוצר מלבן. שימו לב לתמונה: הקיפול במפית פונה למעלה

חוזרים על הפעולות עם המפית הוורודה השנייה.

שלב ב': לוקחים את המפית הירוקה, פותחים אותה לריבוע גדול ומקפלים לשניים. לוקחים את הקצה הימני העליון ומביאים אותו למטה, כך שנוצרים מעין שני משולשים. אלו העלים של הפרח, ואנחנו נחזור אליהם בהמשך.

 בשלב ג': לוקחים אחת מהמפיות הוורודות ומגלגלים אותה, עם הקיפול כלפי מעלה והחלק הפתוח מוחזק ביד. קשרו את החלק התחתון בגומייה, ולפפו את המפית סביב-סביב, ברכות ולא צמוד, כך שייווצרו לכם מעין עלי כותרת, רחבים ויפים.

שלב ד': מכיוון שמפית מלופפת אחת עדיין לא נותנת מראה יפה של פרח, צריך להוסיף גם את המפית הוורודה השנייה. חברו את המפית החדשה בקצה המפית השנייה (שוב, עם החלק המקופל כלפי מעלה, והחלק הפתוח כלפי מטה - קשור בגומייה), והמשיכו ללפף בעדינות.


שלב ה': נוצר לכם פרח נפלא. שימו אותו כרגע בצד, כי צריך להוסיף לו את העלים.

שלב ו': החזיקו את המפית הירוקה במרכזה וקווצ'צ'ו אותה, כך שייווצרו לכם מעין שתי כנפיים.



שלב ז': עטפו את הפרח בכנפיים, וראו איזה פלא, הכנפיים הפכו לעלים.

שלב ח': הכניסו את הפרח לכוס בדחיפה קלה, ואם צריך פתחו אותו עוד קצת עם הידיים למראה מושלם. לא יצא לכם פרח יפה כמו בתמונה? אל תתייאשו! קחו שלוש מפיות חדשות ועשו שוב. הפרח השלישי שתעשו כבר ייצא מושלם !




אפשר להוסיף קריסטלים בצבעים מתאימים וגם שרשרות






ולבסוף
אחרי הכל
צריך גם לאכול

אז תפריט לדוגמא:

נפתח במנת דג, סלמון על מצע ירק 
או
בלינצ'ס לאלה שאוהבים את הדג שלהם באקווריום

ככה מכינים בלינצ'ס נהדרים לפסח:

6 ביצים
2 כפות שמן
3 כפות קמח תפו"א
1 כוס מים

מלח,פלפל שחור

מערבבים ומטגנים חביתיות במעט שמן


מהכמות הזו מתקבלים כ-10 יח´. 

אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה לקבלת בלינצ´ס ירוקים

ממלאים בכל מילוי אהוב

לחילופין אפשר לגלגל את החביתיות הריקות

ולחתוך לאטריות דקות

זה יופי במרק



ממשיכים במרק עוף עם קניידלך

עוף בקרמל תפוזים




 גלילות חזה עוף במילוי אגוזים ברוטב רימונים 

רכיבים: 

10 פרוסות דקות מאד של חזה עוף 

למילוי: 
2 בצלים קצוצים דק 
שמן לטיגון 
4 שיני שום קצוצות גס 
250 גרם אגוזי מלך קצוצים מעורב גס ודק 
מלח 
פלפל 

לציפוי: 
קמח מצה מעורב בשקדים טחונים 
קמח 
ביצים טרופות 

לרוטב: 
1 כוס גרנדין 
1 כוס גרעיני רימון 
1/2 כוס יין אדום 
מקל קינמון 

אפשר להמיר את הגרנדין ביין אדום מתוק, ואז הרוטב יהיה בעל גוון מתוק יותר

אופן הכנה: 

להכנת המילוי:

משמנים מחבת ומטגנים את הבצל , מוסיפים את האגוזים, מתבלים ומערבבים . 
מסירים מהאש ומקררים קירור מוחלט (רצוי להשהות 24 שעות למיזוג טעמים ולבדוק תיבול) 

להכנת הגלילות : 

לפרוס את חזה העוף וליישר קצוות. 
למרוח מתערובת המילוי, 
לגלגל במהודק לצורת גליל, לעטוף בנילון נצמד ולהדק כמו סוכריה. 
להכניס למקפיא ל - 15 דק'. 
מסירים את הניילון, ומצפים כמו שניצל. 
רצוי להשאיר במקרר לכמה שעות ואז אין סיכוי שיתפרק בטיגון. 
מטגנים בשמן עמוק. 
אם לא מתכוונים להגיש מיד מטגנים כ- 4 דק' עד שמזהיב קלות
 ומוציאים לכלי חסין אש ומניחים בצד ללא כיסוי. 
לפני ההגשה מכניסים לתנור חם ל 10-15 דק' בערך . 

הרוטב: 

מבשלים את גרעיני הרימון בגרנדין ויין אדום עם מקל קינמון. מבשלים עד לצמצום הרוטב כ - 20 דקות. 

הגשה: 


פורסים כל גלילה ל2-3 חלקים  ויוצקים מסביב מן הרוטב 



תמיד ילוו את הסעודה כמה סלטים חיים

ותוספות:

תפו"א אפויים -רעיון נחמד של תמר מדפי תמר להגשה קצת אחרת

חצאי תפו"א, מוטבעים בעזרת מפלח תפוחי עץ מעט שמן ומלח ולתנור



וירקות מאודים מוגשים עם שום ושקדים מוקפצים בשמן

הקינוח יהיה קליל ויכלול מגש פירות ועוגיות


אי אפשר לסיים פוסט לפסח מבלי להזכיר את הלחמניות לפסח

לא כולם אוהבים  מצות ובעצם המצות לא אוהבות את כולם 

מה שגרם לי,במשך השנים, לנסות ולחפש את המתכון האולטימטיבי לתחליף

נכון לעכשיו זה המתכון הכי הכי






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה