יום רביעי, 29 ביולי 2015

עוגת מוס שוקולד קפואה

הנה עוד מתכון ותיק שחמק מתחת לרדאר

וכשחיפשתיו לאחרונה ולא מצאתיו 

הכנתי את  הפוסט עם העוגה הנהדרת הזאת.

אז קודם כל זה היה מתכון למוס שוקולד

הוריאציה על הנושא היתה שניתן לאפות חלק מהמוס

וכשהבסיס מתקרר לצקת את המוס הנותר ולהקפיא

הפעם היות ומדובר היה בקינוח לארוחה חלבית

החלטתי להתפרע ולהכניס שם באמצע שכבת גנאש שוקולד לבן

נתחיל מהמתכון למוס:

300 גר' שוקולד מריר
100 גר' שמן

8 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
כפית קפה נמס
2-3 כפות ברנדי או ליקר אהוב

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד עם השמן
מערבבים עד שכל השוקולד נמס

מוסיפים את החלמונים, בוחשים היטב


8 חלבונים להקציף עם 1/2 כוס סוכר לקצף מבריק

עירבוב הקצף עם השוקולד הנמס נעשה בשלבים
בהתחלה מוסיפים לשוקולד כף גדושה מהקצף ובוחשים היטב
כעת שהשוקולד נעשה אורירי אפשר להוסיף אט אט את הקצף 
ולהבליע בשוקולד תוך קיפול עדין

בשלב זה ניתן לחלק את המוס לכוסיות אישיות ולקרר

שידרוג 1:  לצקת מחצית מהמוס לתבנית 26 ולאפות כ- 20 דקות בחום 180 מעלות
                לקרר, לצקת את המוס הנותר ולהקפיא עד סמוך להגשה.



שידרוג 2: להכין גנאש מ- 200 גר' שוקולד לבן מומס עם 75 מ"ל שמנת מתוקה לערבב היטב
                לתבל ב- 2 כפות קוואנטרו (ליקר תפוזים)
                את הגנאש הפושר לצקת על הבסיס האפוי


                להקפיא לשעה
                לצקת את המוס הנותר על הגנאש ולשלוח למקפיא עד סמוך להגשה





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה