אם לא שוקולד אז תפוחים בקינוח שלי
אוהבת אותם בכל צורה, חמים,קרים,בחושים שיכורים.
טוב, לא תמצאו פה מתכון לשטרודל המסורתי אלא סוג של וריאציה
בחרתי להשתמש בעלי סיגר במקום בבצק עלים/פילאס או פילו
את מילוי התפוחים בישמתי בשארית הרום השווה שנותר בבקבוק
הקינוח הוגש בטמפרטורת החדר עם הרבה אבקת סוכר והיה נפלא
רכיבים:
8 תפוחים קלופים, מגולענים ומחולקים לשמיניות
3/4 כוס סוכר
סרט מקליפת לימון
מקל קינמון
25 גר' מחמאה
1/4 כוס רום
עלי סיגר מופשרים
אופן ההכנה:
מקרמלים קלות את הסוכר במחבת רחבה
מוסיפים את התפוחים, סרט קליפת הלימון ומקל הקינמון
מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים
מוסיפים 1/4 כוס רום (משקה לא תמצית).
מאדים עוד 2 דקות ומכבים את האש
מקררים
ואח"כ מגלגלים את הגלילה סביב עצמה -כמו שבלול
כך יוצרים שבלולים מכל עלי הסיגר
מתיזים מעט שמן ואבקת סוכר
אופים כ- 30 דקות בחום 180 מעלות.
לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר בשפע
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה