יום רביעי, 26 באוגוסט 2015

עוגת סולרו

הנה עוד מתכון ישן נושן שלא מופיע בשום מקום חוץ מאשר במחברת המתכונים שלי
את המתכון נתנה לי חברתי לאה, לפני שנים רבות ולמען האמת
הכנתי אותו לא מעט פעמים
העוגה שנשמרת במקפיא, היתה לי מעין גיבוי לקינוחים שווים.

אפשר להנות ממנה כמות שהיא
אבל כשאני קיבלתי את המתכון העוגה הקפואה לוותה בפאי אפרסקים נהדר.
קינוח אישי אלגנטי וטעים.

הפעם זכרתי וניצלתי את ההזדמנות
שחתן יום ההולדת ביקש אותה לקינוח בארוחת הצהריים בשבת
וצילמתי

יש לציין שבשנים האחרונות הג'לי הכתום איבד מצבעו,
אז אפשר להשתמש בג'לי אדום או כמו שאני עושה
מוסיפה רבע כפית אבקת צבע.

והרי המתכון:

רכיבים:

1 ג'לי בטעם מישמש או תות
1 חלב ריץ' (קרטון כחול 480 מ"ל)

3 חלבונים
1 שמנת צמחית להקצפה
1/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

שלב ראשון:

טורפים את הג'לי בחלב הצמחי, מוסיפים כמה טיפות צבע מאכל כתום אם מכינים מג'לי מישמש
יוצקים מחצית הכמות לתבנית עגולה בקוטר 26 ומעבירים למקפיא לשעה, בערך



בינתיים מכינים את הפרפה :

מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מניחים בצד
מקציפים את השמנת הצמחית
מקפלים לקצפת את החלבונים

כשהשכבה התחתונה קפואה יוצקים את הפרפה מעל, 
מיישרים את פני השטח ומקפיאים לשעתיים
יוצקים את שארית הנוזל הכתום ומקפיאים עד להגשה.



וככה זה נראה בהגשה לצד פאי אפרסקים



4 תגובות:

  1. היי, נשמע מעולה!
    כמה שאלות קצרות, את המחצית ג'לי שנשאר מהשלב הראשון היכן שומרים? הוא לא מתקשה בהמתנה?
    ועוד דבר, האם החייב שמנת צימחית? או שניתן גם שמנת רגילה?
    תודה רבה רבה רבה מראש 😊

    השבמחק
  2. מסתבר שאבקת ג'לי שמעורבבת עם שמנת צמחית לא מתנהגת כמו ג'לי ולכן לא מתקשה כמוהו.
    אני מניחה שאפשר גם שמנת רגילה, למרות שניסיתי רק עם הצמחית

    השבמחק
  3. שלום חנה
    שאלה קטנה, את הגלי מכינים עם מים חמים ואז טורפים עם החלב הצמחי או שאת האבקה של הגלי מערבבים עם החלב הצמחי?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. את הג'לי מערבבים עם החלב הצמחי, אין צורך במים

      מחק