יום ראשון, 20 בספטמבר 2015

עוגת גבינה קרה בציפוי ממרח לוטוס

לפעמים מבט במזווה מכתיב לי את המתכון הבא לעוגת גבינה.
חישוב לא מוצלח השאיר לי במזווה כמה צנצנות ממרח לוטוס
הפעם החלטתי להתפטר מהממרח הקראנצ'י
מתכון מנצח לקרם גבינה יציב וטעים יש לי כבר
קצת שיפצורים
והנה עוד מתכון קליל, מתאים לקיץ
כיף להכנה, ללא אפיה וטעים טעים.

רכיבים:

בתבנית עגולה בקוטר 26

20 בסקויטים לוטוס

גבינה:

100 גר' שוקולד לבן
1/4 כוס שמנת מתוקה

750 גר' גבינה 5% מסוננת כשעה
1/2 1  חב' פודינג וניל

2 שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר

2 כפות ליקר תפוזים

לציפוי 

1/2 מיכל ממרח לוטוס קראנצ'י

אופן ההכנה:

מסדרים בתבנית שכבת בסקויטים לוטוס

ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת המתוקה ומערבבים לאחידות.

מערבבים היטב את הגבינה המסוננת עם הפודינג, מוסיפים את ליקר התפוזים

מוסיפים שתי כפות מהגבינה לשוקולד המומס, מערבבים, 

כעת מערבבים את השוקולד עם שאר  הגבינה.

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה , מקפלים את הקצפת לגבינה.

לצקת את קרם הגבינה על הבסקוויטים ולהעביר למקרר להתייצבות.

אחרי כמה שעות, מחממים קלות את ממרח הלוטוס ויוצקים בזהירות על העוגה

מפזרים תוך הטיית התבנית מצד לצד עד שפני העוגה מכוסים.

מאפסנים במקרר לפחות 12 שעות לפני ההגשה.


אהבתם? ספרו לי....







תגובה 1: