יום חמישי, 24 בספטמבר 2015

סלט בורגול ואספרגוס

זה מה שקורה כשמאלתרים סלט...
ההיא לא אוכלת בשר, אבל אוהבת גרגרי חומוס מבושלים
בורגול הוא בסיס נהדר לסלטים
וכעת נותר לראות מה עוד יש במזווה


מתחילים עם  כוס וחצי בורגול

ומים רותחים 

מניחים למים להתקרר ולבורגול לתפוח, בערך חצי שעה

מסננים ומעבירים לקערה


ממשיכים עם 
2 כוסות חומוס וכוס גזר הגמדי:

מבשלים במי מלח עד שמתרכך, אבל לא יותר מידיי


בינתיים קוטמים 4-5 ס"מ מקצוות גבעולי האספרגוס
ואת מה שנותר חותכים לפיסות

מבשלים במי מלח להתרככות קלה


כשהירקות מתבשלים פונים לקצוץ פלפל כתום

ושני גבעולי סלרי






במחבת מחממים 4 כפות שמן זית

משחימים שקית פיסות שקדים

מוסיפים כף גדושה שום כתוש

מזהיבים קלות

מורידים מהאש ומקררים



מערבבים הכל ביחד

מתבלים במלח , פלפל שחור ומיץ מחצי לימון


 נשמר במקרר בערך 3 ימים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה