יום ראשון, 27 בספטמבר 2015

באו באן עם תבשיל כרוב אדום

אני אוהבת מאוד את המטבח האסיאתי
ושמחה תמיד להוסיף מנות לרפרטואר
עד כה השתמשתי במתקן האידוי המיוחד לאדות דים סאם וגיוזות
היום החלטתי לצרף לפתיח הארוחה האסיאתית שלי גם לחמניות מאודות
זהו ניסיון ראשון להכנת לחמניות מאודות, אמנם כבר טעמתי כאלה
אבל במו ידיי?

ללחמניות הוספתי תבשיל כרוב פיקנטי



רכיבים:   ל-10 לחמניות

200 מ"ל מים פושרים
10גרם שמרים יבשים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
420 גרם (3 כוסות) קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן 
1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

 מניחים בקערת המיקסר (או קערת ערבוב גדולה) את המים עם השמרים והסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. משהים כ-5 דקות עד שמתחילה תסיסה בקערה ("ראש עיסה").

 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ולשים במהירות נמוכה עד שהחומרים מתאחדים
. מוסיפים את השמן והמלח ולשים במהירות בינונית עוד כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך, מבריק ונעים למגע.

 מכסים את הקערה במגבת ומניחים לתפוח במקום חמים שעה וחצי עד שעתיים, 
עד שהוא יותר ממכפיל את נפחו.
 מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים אותו ל-10 חלקים שווים.
מגלגלים כל חלק לכדור על משטח נקי ויבש (לא מקמחים) ומניחים על ריבוע ניר אפיה משאירים לתפוח כ-5 דקות.


 מחממים מים בסיר אידוי עד שהם רותחים. מעבירים את הלחמניות לסיר האידוי
 ומאדים בדיוק 9 דקות עד שהלחמניות תפוחות. מוציאים מהסיר ומעבירים לרשת לקירור.


תבשיל הכרוב:


רכיבים:

1/2 ראש כרוב סגול פרוס דק
1 גזר גדול מקולף ופרוס לפרוסות דקות
1 בצל סגול פרוס דק
4 שיני שום קצוצות
2 כפות סויה
2 כפות סויה מתוקה
2 כפות סוכר חום
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מעושנת
2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

 מחממים את השמן במחבת או בווק ומאדים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום וממשיכים לאדות כדקה נוספת.
 מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים. מבשלים כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים מעט אך עדיין נגיסים.
 מוסיפים את הסויה, הסוכר, המלח והפפריקה ומקפיצים  עד שרוטב הסויה מצטמצם מעט.
מסירים מהאש ומניחים בצד.

בהגשה חוצים את הלחמניה החמימה ומעמיסים מתבשיל הכרוב







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה