מגיע החודש הזה בשנה שבו השווקים מלאים בפרי האדום והמתוק הזה
ונכון, הכי טעים לאכול כשזה טרי ומלא עסיס אדום ומתוק, אבל הרי בעוד חודש הם כבר לא יהיו...
אבל יהיו גם יהיו אצלי במקפיא, בעוגות ובטארטים, כך שאפשר להנות מהם עוד קצת.
ומי שלא הספיק עם דובדבנים טריים, אפשר להכין גם עם אלה המשומרים
רק לסנן היטב
ומי שלא הספיק עם דובדבנים טריים, אפשר להכין גם עם אלה המשומרים
רק לסנן היטב
רכיבים:
קלתית:
100 גר' מחמאה
175 גר' (כוס ורבע) קמח
4 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון
2-3 כפות מים קרים להוסיף לפי הצורך
קרם שקדים:
100 גר' אבקת שקדים
75 גר' מחמאה
75 גר' סוכר דמררה
1 כף קמח
1 ביצה
1-2 כפות ברנדי
דובדבנים:
3 כוסת דובדבנים מגולענים
2-3 כפות סוכר (לפי מתיקות הפרי)
1 כף מיץ לימון
קראמבל:
50 גר' מחמאה
50 גר' קמח
20 גר' אבקת שקדים או פרוסות שקדים
2 כפות סוכר דמררה
אופן ההכנה:
קלתית:
לשים בקערת מעבד המזון את הקמח סוכר והמחמאה ולעבד עד שהמחמאה נטמעת בקמח
להוסיף את החלמון ותמצית הוניל, להמשיל לעבד
לה וסיף מים עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים
מוציאים מקערת המעבד ומאחדים ביד את גושי הבצק לכדור,
מרדדים בין שני דפי אפיה לעובי 1 ס"מ ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 26
קרם שקדים:
דובדבנים:
קראמבל:
מכניסים את חומרי הקראמבל לקערת מעבד המזון ומעבדים
עד לקבלת תערובת גושים בינוניים
עד לקבלת תערובת גושים בינוניים
אופים בחום 170 מעלות כ- 20 דקות, עד שהקרמבל מזהיב והקרם מתייצב
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה