יום רביעי, 13 בינואר 2016

מאפינס תפוחים ושבולת שועל

לפעמים כל מה שמתחשק בבוקר ליד הקפה, 
בריצה המטורפת להספיק לצאת בבוקר לפני הפקקים
זה איזו עוגה קטנה, לא ממש מתוקה, מז'אנר העוגות הבריאות 
שהמצפון לא ינגן יותר מידיי.

מאפינס זה ממש פשוט להכין
אפילו לא צריך ללכלך את המיקסר
ותמיד כדאי להכין כמה סוגים ולשמור במקפיא לשעת צורך

מערבבים את החומרים היבשים
מערבבים את החומרים הרטובים
מערבבים את היבשים עם הרטובים, אבל ממש רק עד שלא רואים יותר קמח
ולא מגזימים
בזה תלוי המרקם של המאפה


למאפינס: (20 תבניות ח"פ מקרטון)

240 גרם סוכר חום כהה
2 ביצים 
1 כף  טחינה גולמית
כפית שטוחה קינמון
45 מ"ל (3 כפות) מים
200 מ"ל קרם קוקוס
70 מ"ל (1/3 כוס) שמן
קליפה מגוררת מחצי לימון
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
50 גרם (1/2 כוס) קוואקר מהיר הכנה
1 שקית אבקת אפייה
4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

לעיטור:
מעט שיבולת שועל 
מעט סוכר דמררה


אופן ההכנה:

בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, ביצים, טחינה, מים, קרם קוקוס, שמן,קליפת לימון, מלח ווניל לתערובת אחידה.
בקערה שניה שמים את הקמח,  קוואקר ואבקת אפייה 
מוסיפים את תערובת הנוזלים מערבבים רק עד שאחיד.
מוסיפים הקוביות תפוחים ומערבבים בעדינות רק עד שהם מתפזרים באופן שווה בתערובת.
יוצקים את התערובת לתוך השקעים לגובה 3/4 מגובה התבנית.
מפזרים מעט שיבולת שועל וסוכר חום דמררה
 ואופים בחום 175 מעלות במשך 25 דקות 
 עד שהמאפינס תפוחים, זהובים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.



3 תגובות:

  1. האם ניתן לוותר על הקרם קוקוס או להחליף במשהו אחר

    השבמחק
  2. האם אפשר לשים חלב במקום קרם קוקוס?

    השבמחק
  3. לא לוותר, אבל אפשר להחליף בשמנת חמוצה (200 מ"ל) או במיץ תפוזים -2/3 כוס

    השבמחק