יום רביעי, 9 במרץ 2016

עוגה פודינג או העוגה בעלת אלף הפנים - עוגת בסקוויטים

ההיכרות שלי עם המושג הזה -עוגה פודינג היא ארוכת שנים
עוד כילדה ראיתי את דודתי נושי עליה השלום מערבבת בשישי  את המצרכים,
שאז עוד לא היה לי כל מושג מה יש בעוגה הנהדרת הזאת שהיא הכינה,
ללא אפיה, עם ביסקוויטים , אבל הייתה כל כך טעימה בשבת בבוקר.
זאת לדעת,  גדלתי במטבח ההונגרי, כל עוגה הייתה פרויקט, בצק שמרים כזה או אחר,
 מילויים עשירים וטעימים, גם עוגת הגבינה שהכינו בבית
היתה מלאכת מחשבת .
בקיצור, העוגה הזאת ממש לא מהז'אנר
חלפו שנים וגם אמא שלי למדה את הטריק ולמושג עוגה פודינג כבר הייתה רשימת מצרכים
אמא שלי הכינה קרם גבינה שווה ,גיררה שוקולד מעל
ואת שכבות הביסקוויטים, הרטיבה בברנדי , (מי שאכל לא יכול היה לנהוג אח"כ)
  ואנחנו התלקקנו
אני הייתי מוכרחה לשנות, אז החלפתי את הביסקוויטים לבישקוטים
ולאחרונה הוספתי שכבות גנאש לחגיגה.

אז באמת כל כך פשוטה וניתנת לגיוונים:

אפשר מביסקוויטים פתי בר, אבל רק של גטניו, 
אין אחרים טעימים יותר ולהם תפקיד מרכזי בעוגה
אז בבקשה לחפש
ואם לא, אז בישקוטים יהיו נהדרים.

אני מכינה את העוגה בתבנית אינגליש קייק, קצת יותר רחבה וארוכה מהסטנדרטית
הכמויות בהתאם








רכיבים:

1 חב' בישקוטים

להרטבה: 1 כוס מים  עם 2 כפיות קפה ועוד 1/4 כוס ברנדי

קרם גבינה:

1 גבינה 5%
1 חב' גבינת ריקוטה
3/4 כוס סוכר
1 פודינג אינסטנט וניל
1/4 1 שמנת מתוקה להקצפה

ציפוי: 100 גר' שוקולד מריר
         3/4 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מתחילים להקציף את השמנת המתוקה עם הפודינג והסוכר
כשנוצרת קצפת יציבה, עוצרים לרגע ומוסיפים את הגבינות
מערבבים לקרם אחיד.

מכינים גם את הציפוי:

ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת המתוקה ומערבבים לתערובת אחידה, מניחים להתקרר

כעת מרכיבים:

מסדרים בתבנית מנוילנת ( אני משתמשת שקית קוקי חתוכה,כך הכי קל לשלוף את העוגה ולפרוס יפה) 
שכבה של בישקוטים, מרטיבים בעזרת כף
יוצקים שליש מהגנאש
יוצקים מחצית מקרם הגבינה
מעל יוצקים שליש מהגנאש
מכסים בשכבת בישקויטים, שוב מרטיבים בעזרת כף
יוצקים את שארית קרם הגבינה
ומכסים בגנאש
















ואפשר גם  ככה:

בפיירקס, עם בישקוטים גם מסביב לדופן

ולמעלה פיסות שוקולד מגולגל ופניני שוקולד לקישוט


ככה זה נראה כשמעמידים את הבסקויטים



זה נחמד שמשתמשים בשני צבעים





ממלאים בקרם, בין שורה לשורה, אין צורך להרטיב את הבסקויטים


וכשנפרס




                אפשר גם עם ממרח לוטוס

משלבים בשכבות  הקרם הגבינה ממרח לוטוס וכדי שיהיה מושלם משתמשים, בביסקויטים לוטוס


                           הבן שלי סיפר על הצלחותיו בנושא

                       ואני החלטתי לנסות



                    בסקויטים לוטוס
                        
                       לשייש כל שכבת גבינה

                     פרורי בסקויטים וזילופי ממרח לוטוס ע"פ העוגה המוכנה

























ואפשר גם ממש להוסיף לקרם הגבינה את ממרח הלוטוס





עוגת מספרים

אמנם עוגת גבינה קרה אבל איזו הופעה מרשימה:
יובלי בת שלוש מקבלת עוגה מדוגמת
בסקויטים וקרם גבינה
קישוטים בגוונים המתאימים

קרם גבינה:

4 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
 1 כוס סוכר
2 קופסאות גבינת שמנת (450 גר')
תמצית וניל

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, מוסיפים הפודינג והגבינה
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול גדול בקוטר של לפחות 1 ס"מ.
על מגש מסדרים את הביסקויטים, מרטיבים במעט ברנדי ומזלפים
מניחים בזהירות שכבה שניה של ביסקויטים
מזלפים עוד שכבה מהקרם.
מקשטים
ושומרים במקרר.







ימות הקורונה, הפסח המתקרב ,הרעב למתוקים והחמץ שנותר 
כל אלה חברו יחדיו לקינוח שחיתותי וטעים
סוג של עוגה לא מסודרת

קרם גבינה משמנת מתוקה מוקצפת, כוס חלב,1/2 כוס סוכר
פקק תמצית וניל, 1 חב' פודינג וניל
 לתוכו מערבבים 1/2 קג גבינה5%
 שברי בסקויטים  לוטוס
ממלאים תבנית
מעל
מחממים 2-3 כפות ממרח לוטוס יוצקים ע"פ העוגה
שיוש קל בעזרת כף גדולה ולמקפיא



ובצלחת




את הקודמת אפשר במופע מסודר יותר
כי באמת אין על האפשרויות להכין עוגה קרה שכזאת

הפעם השתמשתי בעוגיות לוטוס, סידרתי לי  שכבה בתחתית התבנית

הקרם הוא אותו קרם
רק שהפרדתי שליש מהכמות ועירבבתי לתוכה 2 כפות קקאו מסונן וכך ממרח נוטלה
סידרתי בשכבות, בינהן בסקויט לוטוס ולפריזר
 ליצוב 
ואז
מרחתי ע"פ שכבת הגבינה העליונה  מעט ממרח לוטוס מחומם
ופיזרתי פירורי בסקויט לוטוס

אפשר לאכול חצי מופשר ואפשר גם להפשיר לגמרי.




אין סוף לאפשרויות של עוגת ביסקויטים קרה

הפעם  עוגת בסקויטים בקרם מוקה

לקרם הגבינה העשוי מ-

450 גר' גבינת שמנת (2 מיכלים נפוליאון)
400 גר' גבינה לבנה 5%
1 שמנת חמוצה
1 קופסת פודינג וניל
3/4 כוס סוכר
כף רום- משקה
2 כפיות קפה מומס במעט מים רותחים.

את הבסקויטים הרטבתי בכוס קפה מחוזק עם 2 כפות רום (אמיתי ולא תמצית)

לציפוי:

גנאש שוקולד חלב




ושוב מגיעה שבת ועוגת גבינה קרה  מוזמנת
הפעם חילקתי את הקרם 

2 שמנת מתוקה מוקצפת עם 
100 גר' אבקת סוכר
2 כפות אנסטנט פודינג וניל
כפית תמצית וניל
כשיש קצפת גבוהה ונוקשה מוסיפים
440 גר' גבינת שמנת

מחלקים ל- 3 קערות

קערה 1
100 גר' שוקולד מריר מומס עם 3 כפות חלב
מערבבים לקרם אחיד

קערה 2
75 גר' שוקולד לבן מומס עם 2 כפות חלב
1/2 1 כפיות אבקת נס קפה מומסים במעט מים
מערבבים לקרם אחיד

קערה 3
 קרם ללא תוספות

מסדרים שכבת בסקויטים בתבנית, מרטיבים ברום
יוצקים את תכולת הקערה הראשונה
מעל מניחים את תכולת הקערה השניה ומסיימים
בקרם הלבן

ממיסים 100 גר' שוקולד חלב+100 גר' שוקולד מריר +3 מטבעות חמאת קקאו
מערבבים ויוצקים על יריעת אלומיניום
מפזרים מעל פייטה או קורנפלקס גרוס או ברס
ומעבירים למקרר לקירור.


שוברים לפיסות ומסדרים ע"פ העוגה
מקררים לילה








את העוגה הזאת הכנתי מבסקויטים לוטוס




עם קרם גבינה שהכיל:

1/2 ק"ג גבינה 5%
3 שמנת מתוקה 
3 כפות סוכר
200 גר' שוקולד חלב +100 מ"ל שמנת מתוקה
1 1/2 חב' אינסטנ פודינג וניל

ממיסים את השוקולד בשמנת ומערבבים היטב לאחידות.
מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג, כשמתקבלת קציפה נוקשה וגבוהה
מוסיפים את הגבינה והשוקולד
מקציפים לאחידות.

מסדרים בסקויטים לוטוס בתבנית, מרטיבים בברנדי
ומסדרים שכבות
אפשר לצקת על העוגה המוכנה שכבת גנאש שוקולד או ממרח לוטוס מחומם קלות





הפעם החלטתי  להשתגע ולהכין לנו את העוגה מגבינות שמנת

אין לכם מושג עד כמה זה טעים ואחר 

הקרם לעוגה שהכנתי על מצע בישקוטים:

קרם:

1 מסקרפונה (250 גר')
1 גבינת שמנת (225 גר')
625 מ"ל שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל

לגיוון:
2 כפות נוטלה
כף גדושה קקאו מסונן

לציפוי:

100 גר' שוקולד חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה







גם העוגה הזאת נחשבת עוגת בסקויטים, קצת שונה אבל יותר דומה

מה יש לנו פה?

בתבנית פיירקס 18X25

בסיס מבסקויטים שבורים גס וקרם שוקולדי :

300גר בסקויטים פתי בר שבורים גס

לחמם את הרכיבים הבאים לקרם:
135 גר'  חלב
75 גר' חמאה
26 גר' קקאו מסונן
150 גר' נוטלה
כפית תמצית וניל

לצקת על הבסקויטים שבתבנית




מעליו שכבת קרם גבינה מועשר בשוקולד לבן

1 שמנת מתוקה לחמם עם 100 גר' שוקולד לבן
לקרר
להקציף שמנת מתוקה עם 1/4 כוס סוכר
כף פודינג וניל
1 גבינת שמנת (225 גר)
להוסיף את השמנת עם השוקולד 




ולסיום גנאש משוקולד חלב 

150 גר' שוקולד חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה




תגובה 1:

  1. עוגות מהממות. נראה טעם גן עדן! עם זאת עדיף שלא יהיו בביתנו

    השבמחק