יום רביעי, 9 במרץ 2016

עוגה פודינג

ההיכרות שלי עם המושג הזה -עוגה פודינג היא ארוכת שנים
עוד כילדה ראיתי את דודתי נושי עליה השלום מערבבת בשישי  את המצרכים,
שאז עוד לא היה לי כל מושג מה יש בעוגה הנהדרת הזאת שהיא הכינה,
ללא אפיה, עם ביסקוויטים , אבל הייתה כל כך טעימה בשבת בבוקר.
זאת לדעת,  גדלתי במטבח ההונגרי, כל עוגה הייתה פרויקט, בצק שמרים כזה או אחר,
 מילויים עשירים וטעימים
בקיצור, העוגה הזאת ממש לא מהז'אנר
חלפו שנים וגם אמא שלי למדה את הטריק ולמושג עוגה פודינג כבר הייתה רשימת מצרכים
אמא שלי הכינה קרם גבינה שווה ,גיררה שוקולד מעל
ואת שכבות הביסקוויטים, הרטיבה בברנדי , (מי שאכל לא יכול היה לנהוג אח"כ)
  ואנחנו התלקקנו
אני הייתי מוכרחה לשנות, אז החלפתי את הביסקוויטים לבישקוטים
ולאחרונה הוספתי שכבות גנאש לחגיגה.

אז באמת כל כך פשוטה וניתנת לגיוונים:

אפשר מביסקוויטים פתי בר, אבל רק של גטניו, 
אין אחרים טעימים יותר ולהם תפקיד מרכזי בעוגה
אז בבקשה לחפש
ואם לא, אז בישקוטים יהיו נהדרים.

אני מכינה את העוגה בתבנית אינגליש קייק,קצת יותר רחבה וארוכה מהסטנדרטית
הכמויות בהתאם















רכיבים:

1 חב' בישקוטים

להרטבה: 1 כוס מים  עם 2 כפיות קפה ועוד 1/4 כוס ברנדי

קרם גבינה:

1 גבינה 5%
1 חב' גבינת ריקוטה
3/4 כוס סוכר
1 פודינג אינסטנט וניל
1/4 1 שמנת מתוקה להקצפה

ציפוי: 100 גר' שוקולד מריר
         3/4 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מתחילים להקציף את השמנת המתוקה עם הפודינג והסוכר
כשנוצרת קצפת יציבה, עוצרים לרגע ומוסיפים את הגבינות
מערבבים לקרם אחיד.

מכינים גם את הציפוי:

ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת המתוקה ומערבבים לתערובת אחידה, מניחים להתקרר

כעת מרכיבים:

מסדרים בתבנית מנוילנת ( אני משתמשת שקית קוקי חתוכה,כך הכי קל לשלוף את העוגה ולפרוס יפה) 
שכבה של בשקוטים, מרטיבים בעזרת כף
יוצקים שליש מהגנאש
יוצקים מחצית מקרם הגבינה
מעל יוצקים שליש מהגנאש
מכסים בשכבת בשקויטים, שוב מרטיבים בעזרת כף
יוצקים את שארית קרם הגבינה
ומכסים בגנאש
















ואפשר גם  ככה:

בפיירקס, עם בישקוטים גם מסביב לדופן

ולמעלה פיסות שוקולד מגולגל ופניני שוקולד לקישוט


ככה זה נראה כשמעמידים את הבסקויטים

זה נחמד שמשתמשים בשני צבעים




ממלאים בקרם, בין שורה לשורה, אין צורך להרטיב את הבסקויטים

וכשנפרס


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה