יום רביעי, 4 במאי 2016

קובה בלוף

אני מאוד אוהבת קובה
קובה  שמבשלים במרק טעים וגם את זו המטוגנת
האמת שבעבר ניסיתי להכין קובה -כזאת של מרק
ואפילו יצא טעים
אבל כשאני מחפשת לי קיצורי דרך 
קובה בלוף נראה לי פתרון נהדר
ביחוד למנה ראשונה יחד עם הרבה טחינה וסלט ירקות טרי טרי
ויופי של נישנוש כשמחכים לבשרים שעל המנגל




אז מה צריך?

בורגול זה ברור -חצי כוס עד 2/3 תלוי בכם
3-4 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
כפית שום כתוש
1/2 ק"ג בקר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות צנוברים מטוגנים קלות
1 עגבניה קלופה וקצוצה
מלח,פלפל שחור וטיפה קינמון

ולעבודה

מרתיחים מים ושופכים על הבורגול
מניחים בצד ,הבורגול יתפח ויתקרר.


במחבת רחבה מתחילים להזהיב את הבצלים בשמן, כשהבצלים זהובים מוסיפים את השום
וגם את הבשר הטחון


מערבבים תוך הקפדה להפריד לפירורים
כשכל הבשר שינה ציבעו, מוסיפים את העגבניה הקצוצה


מערבבים מתבלים
מוסיפים את הפטרוזיליה והצנוברים
עוד עירבוב קצר, 2-3 דקות
מסננים היטב את הבורגול מכל הנוזלים ומעבירם למחבת
מערבבים


ממשיכים בטיגון עוד 2-3 דקות והפלא מוכן





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה