יום ראשון, 8 במאי 2016

מתוקים כחול לבן -יום העצמאות שמייח




יום העצמאות אנחנו חוגגים בשמחה רבה
יש לנו 
שני ימי הולדת
האחד למדינה והשני לכלתי 
 ליומולדת כפול
קינוחים בהתאם
וגם השולחנות הערוכים לכבוד החגיגות




קייק פופס

בעזרת מכשיר המולטיקייק שרכשתי לאחרונה הכנתי  קייק פופס מושלמים, 

למכשיר מצורפת חוברת מתכונים

כמות: כ 24- יחידות

מצרכים:

2 ביצים
1 שקית סוכר וניל
1/4 כוס סוכר 
1/4 כוס שמן
3/4 כוס חלב קוקוס
3/4 כוס קמח   
1/4 כוס קקאו מנופה
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים לפי הסדר 
המופיע ברשימת המצרכים עד שמתקבלת בלילה אחידה
מעבירים לשקית זילוף
ממלאים את השקעים סוגרים את המכסה ואופים במשך כ 5- דקות עד שמשחים.
מוציאים בזהירות

ציפוי:

בחרתי לצפות בשוקולד לבן .
המסתי את השוקולד
 חילקתי בין קעריות קטנות
השוקולד בכל קערית נצבע בצבע אחר
יש לשים לב
להשתמש בצבעי מאכל המתאימים לשוקולד.
 להכין מקלות ייחודיים לטבול את קצה המקל בשוקולד
לתקוע בכל קייקפופ וכך לטבול בשוקולד
כעת לזרות איזה קישוט או לנטף שוקולד מומס בצבע אחר
להניח ליבוש ולהתמצקות בכוס


חטיפי מרנג כחול לבן

שראיתי בבלוג של מור והתאמתי לצרכיי

מצרכים:

4 חלבונים
1 כוס סוכר

צבע מאכל - כחול (אפשר להרים פה גבה..אבל פעם בשנה זה לא אסון)


אופן ההכנה:

החלבונים -בטמפרטורת החדר
מערבבים עם הסוכר
ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף מבריק ונוקשה
מחלקים לשניים
את החלק הלבן אפשר להעביר ישירות לשקית זילוף
לרפד את תבניות האפיה בנייר אפיה
לקטום את השפיץ ולהתחיל לזלף
אין צורך לזלף במרווחים המרנג אינו מתפשט באפיה

לחלק הנותר להוסיף מעט אבקת צבע, לערבב היטב
ולזלף

זה הזמן לפזר סוכריות קטנות וצבעוניות אם רוצים

להכניס לתנור בחום 100 מעלות
לאפות כ-3 שעות
עד שמתייבש 

איך בודקים? מרימים את המרנג, ובודקים בתחתית







כלת היומולדת שלנו אוהבת פירות, אבל מאוד

החלטתי להכין לה עוגת יומולדת על טהרת הפירות

השתתפו בחגיגה אבטיח,מילון,אננס תות וקיווי

את פיסות הפרי חיזקתי לגוש האבטיח בעזרת קיסמים

מה אומר, העוגה היא אטרקציה אמיתית

 והקינוח האולטימטיבי לאחר ארוחת בשרים.


קסטה כחול לבן

חשבתי שאמצא קסטות מוכנות עם גלידה, פרווה ורק אצטרך לעטר

אז זהו שלא

קניתי בסקויטים פתי בר טעימים

לטעמי רק אלו של גטניו שווים , הם עבים יותר ופריכים יותר

בקיצור שווה לחפש אותם על המדפים במרכול.

הכנתי קציפה משמנת צמחית מוקצפת עם קפה נמס וממרח לוטוס

כמה?

2 שמנת צמחית
3 כפות ממרח לוטוס
3 כפות ברנדי
כפית קפה מומס במעט מים

להקציף לקצף יציב
לסדר במגש את הביסקוויטים
לזלף על כל ביסקוויט שכבה יפה ואחידה בגובהה של הקציפה
לכסות בביסקויט נוסף
להקפיא

אחרי יום במקפיא אפשר לגשת לשלב הציפוי שצריך להיות מהיר ובסביבה קרה

ממיסים שוקולד מריר בקערה אחת
ממיסים שוקולד לבן בקערה שניה

טובלים מחצית מהקסטה בשוקולד המריר ומחצית השנייה בשוקולד הלבן
כעת כל שנותר -לזרות סוכריות צבעוניות
לאפסן עד ההגשה במקפיא



אלה טארטלטים מוכנים שמילאתי בגנאש שוקולד לבן




וקצת רעיונות לעריכת שולחן חגיגי





תגובה 1: