יום רביעי, 15 ביוני 2016

קישואים עגולים ממולאים בבורגול ועוד

ירקות ממולאים 
תוספת נהדרת בארוחה חגיגית
וגם
סוג של ארוחה קלה בסיר
יש ירק, יש פחמימה, לפעמים משלבים גם בשר טחון
בדיוק מה שאני אוהבת, בייחוד כשרוצים בישול בקיצור
אין לי מתכון מנצח, כי כל מתכוני הממולאים שלי מצויינים
לפעמים עם אורז, לפעמים עם פסטה לפעמים עם בשר
מגוון ירקות
הרבה טעמים

הקישואים העגולים  נראים כל כך יפה
 הכנתם קלה והם ממש טעימים.

בהכנת הממולאים האלה נוסף שלב, שלדעתי חיוני-
ריכוך קצרצר של הקישואים לפני המילוי
ע"י חליטה במים




רכיבים:

6 קישואים עגולים 
3 פלפלים אדומים
1 כוס בורגול
2 בצלים קצוצים
1 כפית גדושה שום כתוש
2 גזר חתוך לקוביות קטנות


2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
1/3 כוס יין לבן חצי יבש
עלים מ-4-5 ענפי בזיליקום

נוזל בישול:

2 קופסאות רסק עגבניות
4 כוסות מים
3 כפות סוכר
כף פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק בטעם עוף
מלח פלפל שחור

אופן ההכנה:

לצקת על הבורגול מים רותחים ולהניח לשעה בצד.

לקטום את ראש הקישוא ולרוקן את תוכנו
להרתיח מים ממולחים קלות בסיר רחבה
כשהמים רותחים להכניס את הקישואים
להביא לרתיחה ולבשל דקה
לסנן ולקרר את הקישואים


לצורך הכנת המילוי:

מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים את השום מערבבים
מוסיפים את הגזר והעגבניות






מאדים כ- 10 דקות
מוסיפים 1/3 כוס יין לבן חצי יבש
ומבשלים שיסמיך ורוב הנוזלים מתאדים


קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים למחבת

מסננים את הבורגול שוטפים היטב ומוסיפים למחבת


מערבבים ומבשלים עוד כ- 5 דקות
מסירים  מהאש ומקררים

ממלאים את הירקות, מניחים בסיר


מערבבים את חומרי נוזל הבישול, יוצקים לסיר
מביאים לרתיחה ומבשלים שעה על אש קטנה.


תגובה 1: