המישמשים מתארחים אצלנו בשווקים לזמן קצר קצר
וכדי למשוך עוד קצת את החוויה אני נוהגת להכין ולהקפיא
עוגות מישמש מכל מיני סוגים
הפעם ניסיתי מישמשים סטייל טארט טאטן
הכנתי את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק
רכיבים
10 משמשים מגולענים
לקרמל:
1 כוס סוכר
4 כפות מים
לעוגה:
1/2 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
3 חלבונים
1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים את הסוכר והמים ומבשלים על אש גבוהה
הסוכר נמס אט אט וזה לא הזמן להשאיר את הסיר לבד
זה הזמן לאנטרקצייה ביניכם ולבין הקרמל המתהווה
כשצבעו מעמיק, אבל לא משחיר, מסירים מהאש.
קרמל כהה מידיי -מר וחבל.
קרמל כהה מידיי -מר וחבל.
שופכים בזריזות לתבניות ומטלטלים אותם כך שהתחתית תצופה באופן אחיד.
מניחים להתקרר
מסדרים על הקרמל את חצאי המשמש כך שצידם הקמור נוגע בקרמל
מכינים את העוגה
טורפים את השמן עם הסוכר, מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לאחידות
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שמתקבל קצף תפוח וגמיש
מקפלים את הקצף לעיסת החלמונים בשלוש פעמים
יוצקים על המשמשים
אופים 45 דקות בחום 170 מעלות.
כשעוגת מתקררת מעט, אפשר להפוך על צלחת הגשה.
היא נראת מדליקה ...מתוקה...ומיוחדת..
השבמחקאוהבת עוגות עם מישמש ותפוחים .
תודה על השיתוף.
יום נעים.