יום ראשון, 21 באוגוסט 2016

סלט כל טוב

סלטים בדר"כ לא יוצא לי לצלם
מטבע הדברים אנחנו לא אוכלים בבית באמצע השבוע וגם לא ממש טורחים ,בדרך כלל
על ארוחות ערב מדוגמות
כן, הסלט הזה הוא מדוגם בעיניי.
סלטים אני משתדלת לחתוך סמוך לארוחה ובשבת אני נמנעת מלצלם
את הסלט הזה הכנתי לארוחת שישי בערב ואפילו ההוראות מתירות לתבל חצי שעה לפני
אז זייפתי וגם צילמתי
והנה המתכון . זהו מתכון לסלט מהתפריט של קפה גרג
השמטתי את הגבינה כי כך מעדיפים אצלנו וגם.. בעצם התאמתי אותו לטעמים של רוב בני הבית
מאוד נהננו
זה סלט שיכול לבוא כארוחה קלה בימות הקיץ החמים, משביע ,מלא טעמים ומרקמים.

הרכיבים :

הכנה לסלט:
1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
מלח ופלפל שחור

לסלט:
1 כוס בורגול, מושרה במים רותחים ומסונן
1 כוס עדשים שחורות מבושלות (30 דקות של בישול במים אמורות להספיק, רק אל תמליחו אותן לפני הבישול)
1 חופן אפונה, חלוטה
2 עגבניות קצוצות
2 מלפפונים קצוצים
חצי חבילת עירית גזורה לפיסות באורל 5 ס"מ
1/2 כוס יתדות שקדים קלויות
1/2 כוס חמוציות
1 כף גדולה פטרוזיליה קצוצה

לתיבול:
מלח
פלפל שחור
שמן זית
מיץ לימון

אופן ההכנה:

מתבלים את קוביות הבטטה במלח  ופלפל שחור 

ואופים אותן בתנור בחום גבוה (בערך 200 מעלות) עד לריכוך (20-30 דקות).

מקררים


מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומתבלים בקורט מלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.


המלצה: ממתינים כחצי שעה לפני ההגשה, כדי שכל הטעמים יתערבבו וייספגו.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה