יום ראשון, 18 בספטמבר 2016

אין לי זמן לבלות במטבח... ארוחות שבת

פשטידות לא כל כך הולך אצלנו אז ניסיתי קישים/טארטים
לא משנה העיקר שמוכנים לאכול והמנה הראשונה בסעודת שבת לא תראה 
אותו דבר כמו בשבוע שעבר
אני יודעת שזה כיף גדול לקבל תפריט מושלם לארוחה
ואם הוא מכיל מנות חדשות עוד יותר כיף.

קבלו את  התפריט החדש העומד בסימן אין לי זמן להכין
מה יהיה הכי מהיר גם טעים וגם מיוחד לשבת?




כהרגלנו בשבתות בקיץ, סעודת שישי בערב היא חלבית
טוב לא ממש חלבית, יותר פרווה עם קינוח שווה

נפתח במיני מאפה


בקלתית מבצק פריך
ועל פני הטארט הנחתי גבעולי אספרגוס שעברו בישול קצר -5-7 דקות
במי מלח







טארט בטטה וגבינת רוקפור

רכיבים:

בצק פריך:*

לבצק:

1/4 1 כוסות קמח
100 גר' חמאה
1/2 כפית מלח
1 ביצה
מעט מים


מילוי:

2 בטטות מבושלות ומעוכות קלות
50 גר' גבינת רוקפור מגוררת
100 גר' גבינת קצ'קבל מגוררת
1 שמנת לבישול
4 ביצים
מלח פלפל

אופן ההכנה:

מעבדים את חומרי הבצק ומשטחים בתבנית בקוטר 26
מקררים כשעה
אפיה מוקדמת של 20 דקות בחום 170 מעלות 
(לחורר היטב את הבצק בעזרת מזלג או לאפות עם משקולת)
להוציא את התחתית החצי אפויה מהתנור
לקרר

לערבב את חומרי המילוי
לצקת לקלתית ולהחזיר לתנור לאפיה של כ- 40 דקות, עד שפני המאפה משחימים יפה.

* אין לי זמן? את המאפים אפשר להכין עם בצק פריך מלוח מוכן שקונים קפוא


אלה ילוו בסלט

לעיקרית פילה אמנון אפוי בתבלינים


הכי פשוט ומסתבר שגם מאוד טעים
מפשירים את נתחי הדג, שוטפים
מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון לכמה שעות
בהמשך מוסיפים פפריקה מתוקה, אבקת שום, אפשר גם קצת פפריקה מעושנת
שמן, מורחים על הדג
מניחים לשעה לספיגת טעמים
ולתנור בחום 200 מעלות, ל- 20 דקות
פשוט כבר אמרתי?


קציצות סלמון עם רוטב מתקתק
מתכון של ג'יימי אוליבר עם התאמות שלי

1/2 ק"ג סלמון ללא עור קצוץ גס במעבד מזון
2 תפו"א מבושלים במי מלח, מסוננים ומעוכים
20 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
מלח, פלפל 
1 ביצה
פרורי לחם לציפוי

מערבבים את החומרים, צרים קציצות
מגלגלים בפרורי לחם
ומטגנים להזהבה.

מגישים בלווית הרוטב הנהדר הזה:

רוטב סילאן רימונים מתקתק: (תום פרנץ)
חצי כוס סילאן
רבע כוס סוכר חום
רבע כוס מיץ רימונים (או 3 כפות סירופ רכז רימונים) 
רבע כוס רוטב טריאקי
רבע כפית טימין
2 שיני שום כתושות

כף שמן זית

להרתיח הכל במיקרו
כדי שהסוכר ימס
ולקרר לטמפרטורת החדר



ליד המנות העיקריות:

 מאפינס  גזר


כל כך פשוט וכל כך מרשים וטעים

המלאכה הכי קשה היא למצוא את הגזרים הצבעוניים



בעזרת מנדולינה או סכין חדה פורסים את הגזרים לאורכם דק דק

מכינים את "הדבק"

200 גר' פרמזן מגוררת מעורבת בפטרוזיליה קצוצה



מסדרים את רצועות הגזר בהקף השקע של תבנית מאפינס
זורים מעל את הגבינה הצהובה

ולתנור
בחום 200 מעלות, כ- 20 דקות
הירקות מתרככים מעט והגבינה מותכת







וחצאי תפו"א בקליפה אפויים עם שמ"ז ואבקת מרק בצל -כמה פשוט ככה טעים

שוטפים ומקרצפים את תפוחי האדמה
חוצים לשניים
מתבלים באבקת מרק בצל, מעט מלח, פלפל שחור ושמן זית
שולחים לתנור בחום 190 מעלות בערך שעה.




 את הפאי הזה הכנתי עד כה עם שוקולד מריר
וכמובן שהיה פרווה, כיאה למשפחה קרניבורית שומרת כשרות
אך הדיווח של בכורי - עופר על שידרוג,  פשוט גרם לי גירודים בידיים
ואני מוכרחה לציין שמדובר בשידרוג מושלם (וחלבי)


עוגת גבינה יש אצלנו בכל שבת בבוקר

עוגת גבינה לא נופלת היא מושלמת, גבוהה, קטיפתית ומהירת הכנה


לסעודת הצהריים

הכנו סלט "ערביקה", מסעדת ערביקה בבאר שבע היתה ההשראה
כולה סלט ירקות, במסעדה מקפידים על לפחות 15 סוגי ירקות שונים
בתיבול עדין, המון , אבל המון מיץ לימון, מלח ושמן, לא יותר ולא פחות וכל כך טעים




נאמנה להצהרותיי, בקיץ מה שפחות הוא קובע

סוג של ארוחה בתבנית




מנת הירקות הייתה סוג של אומנות

הירקות ששימשו אותי:
אספרגוס
קולורבי
סלק
זוקיני
קישוא

התיבול היה פשוט:
מלח
שמן
אבקת שום

כל ירק לאחר שנחתך עורבב עם התיבול
ולבסוף
נותר רק "לצייר"








ולקינוח גאלט דובדבנים משאריות הדובדבנים שנותרו במקרר


2 comments:

  1. חנה הכל נראה מאד טעים ומזמין. שאלה לגבי הרוטב לקציצות הסלמון. האם הוא בא כמיטבל ליד? לא ברור מה עושים איתו . תודה ושנה טובה.

    השבמחק
  2. תודה,הרוטב בא כמטבל ליד קציצות הסלמון

    השבמחק