יום רביעי, 7 בספטמבר 2016

עוגת שוקולד

נראה לי שמתכונים לעוגות שוקולד  אף פעם אין יותר מידיי
תמיד אני מחפשת עוד מתכון  לעוגת השוקולד, כמובן עם שוקולד ושתהיה עסיסית
ולא יצטרכו לשתות כוס מים כדי שתחליק בגרון...


רכיבים:

300 גר' שוקולד מריר
1 כוס שמן
 1 כוס סוכר
5 כפות נוזלים (שמתי כף תמצית רום +4 כפות מיץ תפוזים)
6 ביצים
1/2 1 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד עם השמן מערבבים לתערובת אחידה
מערבבים לתוך השוקולד את הנוזלים
מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה תפוחה
מוסיפים את השוקולד שהתקרר מעט לקציפה
מנמיכים את מהירות המיקסר
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה
מערבלים במהירות איטית רק עד שרוב הקמח נטמע בבלילה
 ומפסיקים את המיקסר.
מסיימים את העירבוב ביד.

יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק +3 תבניות קרטון של מאפינס

אופים בחום 175 מעלות, 40 דקות.
מקפידים להוציא את המאפינס אחרי 20 דקות.




העוגה מצוינת כמות שהיא ואם רוצים אותה קצת יותר  יצוגית

אפשר להוסיף ציפוי שוקולד

הציפוי המועדף עלי הוא סוג של גנאש

100 גר' שוקולד
100 מ"ל שמנת מתוקה
כף ממרח שוקולד השחר
כף או שניים ברנדי

ממיסים את השוקולד בשמנת, מערבבים עם שאר הרכיבים ומצפים את העוגה.



לעוגה הזאת השתמשתי בשלוש תבניות חד פעמיות
כמות הבלילה היתה 150%.
מאוד נח להכין בשלוש תבניות
ופשוט להניח את העוגות זו על גבי זו
כל עוגה השקתי  היטב בברנדי 

ובין העוגות מרחתי שכבה יפה של קצפת מעורבת בפודינג שוקולד

1 שמנת מתוקה+ 2 סוכר וניל+3 כפות פודינג שוקולד 













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה