יום רביעי, 23 בנובמבר 2016

עוף ותוספות בתבנית אחת

תודו שלפעמים ממש לא בא לכם לחשוב על עיקרית ותוספות כאלה ואחרות שיתאימו,
ועוד פחות להתחיל לארגן תבנית לזה וסיר להוא... ודי כבר התעייפתי...
לפעמים בא את הארוחה במוד חסכוני בזמן, כלים והכנות
ודווקא עשיר בטעמים
איך זה בתור אתגר?

אז זהו שלא כל כך נורא
וכל כך טעים
תנסו פעם אחת לא תפסיקו להכין
וכמובן שזה הבסיס תמיד אפשר לשפצר, להוסיף טעמים,ירקות
ולהנות כל פעם מחדש

רכיבים:

4 כרעים עוף מופרדים לשוק וירך
3 בצל קצוצים
4 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות עבות
2 גזר חתוך לגפרורים עבים
1-2כוסות אורז שטוף
חופן פטרוזיליה קצוצה
10 שיני שום קצוצות גס
1 כף חוואייג` למרק
3 כפיות מחוקות מלח 
פלפל שחור 
שמן 
1/2 2 כוסות מים (5 כוסות מים אם השתמשתם ב-2 כוסות אורז)


אופן ההכנה:

לתבל את חלקי העוף במלח,פלפל שחור,פפריקה מתוקה וחוואייג'
להניח לספיגת טעמים לכמה שעות.
להזהיב בשמן את הבצלים הקצוצים



 להוסיף לסיר שום, גזר,  ולערבב לתבל במעט חוואייג' ומלח,
להמשיך לטגן עוד כ- 10 דקות.

בתבנית חסינת אש לסדר את פרוסות תפו"א
לפזר הבצלים מעל


לפזר את האורז והפטרוזיליה הקצוצה


לערבב קלות 


לסדר את נתחי העוף מעל, להוסיף מים,


לכסות בנייר כסף
להעביר לתנור בחום 200 מעלות למשך שעתיים.
אפשר להסיר את נייר הכסף ב - 15 הדקות האחרונות לאפיה כדי להשחים קלות את העוף.


ארוחה מושלמת
צריך רק סלט ליד

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה