יום ראשון, 5 בפברואר 2017

מיני דונאטס תפוחים

החיפוש אחרי חידושים והמצאות אינו פוסק
תפוחים ,אתם כבר יודעים, מככבים אצלי כקינוח
בכל צורה שהיא.
השבוע הוצאתי את המולטיקייק כדי להשתעשע עם הקטנטנים,
החלטתי לנצל אותו גם לקינוח של שישי בערב, כמובן עם תפוחים
היות שסבלנות היא לא הצד החזק שלי
השתמשתי בתבנית של הדונאטס לאפיה בתנור,הוספתי עוד כמה דקות לזמן האפיה
המומלץ בהוראות ההפעלה של המכשיר
והיתרון - לא הייתי צריכה להפוך את המאפים וגם היו לי פי שניים יחידות
באותו פרק זמן

אז יאללה לעבודה:

רכיבים:

3 תפוחי גרנד 
4 כפות סוכר
2 פרוסות לימון עם קליפה

לבלילה:

1 ביצה
1/4 כוס קלאבדוס
1 כוס קמח תופח
5 כפות שמן
3 כפות מיץ תפוזים 
1/2 כוס סוכר
קליפה מגוררת מרבע לימון
כפית תמצית  וניל

אופן ההכנה:

קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות
במחבת מקרמלים את הסוכר
מוסיפים את קוביות התפוחים, ומקרמלים
תוך עירבוב קל
התפוחים מזהיבים קלות ובמחבת אין נוזלים

מקררים

מערבבים את חומרי הבלילה, מקפלים לתוכה את קוביות התפוחים שהתקררו


מחלקים לשקעים בתבנית



אופים בחום 170 מעלות כ- 12 דקות


מחלצים מהתבנית ובוזקים מעל תערובת אבקת סוכר עם מעט קינמון





המנה הוגשה בלווית כדור גלידה וניל ומניפת פרוסות תות שדה




והנה הזוכים הגדולים

יאמי, כמה טעים




2 comments:

  1. נראה מעולה ~~
    שאלה לי מזה קלאבדוס?
    המשך יום מתוק.
    לינדוש.

    השבמחק
  2. תודה, קלאבדוס -ברנדי תפוחים

    השבמחק