יום רביעי, 1 בפברואר 2017

קציצות בורי ברוטב ירקות קלויים



התאים לי דגים למנה ראשונה 
מעדיפה על פני בצק כלשהו
משום מה קציצות סטייל חריימה  משודרגת נשמע לי רעיון מצויין
ביקשתי מהדייג שיטחן לי בורי בלי עצמות
ויצאתי לדרך


רכיבים


2 דגי בורי נטו 750 גר' טחון
3 כפות שמן זית
פרוסת חלה מורטבת וסחוטה, לקצוץ דק
4 שיני שום
1/2 בצל סגול קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
מלח,פלפל שחור,כמון

רוטב: 

2 עגבניות ו-2 פלפלים לקלות, לקלוף ולקצוץ
5 שיני שום קצוצים
פפריקה,פלפל שחור כורכום
מלח
קורט סוכר
2 רסק עגבניות
1/2 1 כוסות מים
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

לערבב את הדגים הטחונים עם שאר הרכיבים
להניח בצד לספיגת טעמים

להכין את הרוטב:

להזהיב ב- 4-5 כפות שמן את השום  הקצוץ
להוסיף חצי כפית פפריקה
רבע כפית כורכום
מלח ופלפל שחור
לערבב 2 דקות 
להוסיף את הירקות הקלויים
רסק עגבניות ומים
להביא לרתיחה, להוסיף סוכר
לבשל כ- 5 דקות
לתקן טעמים
לבזוק פטרוזיליה קצוצה
לגלגל קציצות קטנות מעיסת הדגים
להגליש לסיר 


לבשל כ- 40 דקות








ולא לשכוח להגיש עם הרבה חלה.

למי שאוהב להספיג ברוטב הנהדר יהיה ממש תענוג


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה