יום ראשון, 29 בינואר 2017

מרק ירקות אסיאתי

שבת חורפית , לא מוותרים על מרק
יחד עם הצטברות מגשי הכנפיים ועצמות העוף במקפיא
הבנתי מה יהיה המרק השבוע
כנפיים ועצמות חזה עוף משמשות להעשיר מרק עוף או להכין ציר מרק סיני
תירס לא התחשק לי, הלכתי על מרק ירקות
קל להכנה, בישול קצרצר
מתאים לי





ציר למרק סיני:

5-8 כנפיים עוף
2 עצמות חזה עוף
3 ס"מ ג'ינג'ר
4 בצלים ירוקים
כפית מלח
3 כפות יין אדום חצי יבש
8 כוסות מים

להרתיח ולבשל כשעה, לסנן. ניתן להקפיא

ירקות:

גזר חתוך לגפרורים דקים
כרוב חתוך דק דק
חופן נבטים סיניים
3 פטריות פרוסות דק דק





בצל ירוק חתוך לפרוסות אלכסוניות -רק הירוק

תיבול:

4 כפות סויה
מלח,פלפל שחור
קורט סוכר
כפית שמן שומשום

200 גר' נודלס מבושל או אטריות אורז


מרכיבים:

מרתיחים 5 כוסות מהציר
יחד עם התיבול
מוסיפים את הירקות
כרוב וגזר תחילה
ואחרי 2-3 דקות נבטים ופטריות
מתקנים תיבול
טפטוף שמן שומשום

זהו עברו 2 דקות? 
המרק מוכן

יוצקים לצלחת על ערימת נודלס מפזרים קצת מהבצל הירוק
ונהנים




** אפשר גם בוורסיה פרווה
להשתמש באבקת מרק בטעם עוף
כך גם מתקצר משך ההכנה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה