יום רביעי, 15 במרץ 2017

פרגיות בתנור בצ'יק צ'ק

בסוף רוב המנות העיקריות שאני בוחרת להכין  יהיו מעוף
נתח כזה או אחר, קצת משחק עם תבלינים , מרינדות ומקבלת מגוון עצום של טעמים
 גם הפעם כשנזקקתי למנה עיקרית נוספת בחרתי בנתחי פרגית
או אולי יותר נכון להגדיר אותם ירכים ללא עצם?
קוצר הזמן הכתיב את אופן ההכנה: בסגנון שגר ושכח
פרגיות הן נתח שקל ונח להכנה, מערבבת במרינדה
מניחה לכמה שעות לספיגת טעמים, אפשר גם לילה קודם
מעבירה לתנור ואחרי חצי שעה אפשר לאכול.

אז מה היה לנו:

רכיבים:

1/2 כוס קטשופ
1/2 כוס מיונז משתמשת בזה של היינץ
1/4 כוס טריאקי מכינה לבד, כ"כ טעים
כף אבקת מרק בצל
מלח פלפל

אופן ההכנה:

לחתוך את נתחי הפרגית לגודל הרצוי, לערבב את חומרי המרינדה לבלילה אחידה
 ולהניח בה את נתחי הפרגית
אני משתדלת להכין ערב קודם, למקסם את ספיגת הטעמים.
זה לא נראה משהו בשלב זה



אבל סבלנות זה שם המשחק,

לאפות מכוסה 20 דקות בחום 190 מעלות  ועוד 10-15 דקות ללא כיסוי להשחמה הגונה
אפשר עירבוב קל של הנתחים בזמן האפיה








*מתכון לטריאקי בייתי

פעם אחת תכינו יותר לא תתקרבו לזה המסחרי..



חומרים 
(לצנצנת של 150 מ"ל):


חצי כוס (120מ"ל) 
סויה יפנית איכותית (יאמאסה)

חצי כוס (120 מ"ל) מירין כדאי לבחור בכזה מתוצרת יפן

4 כפות (60 גרם) סוכר לבן

אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים בסיר קטן ומרתיחים על להבה נמוכה, 

מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע עדין 20 דקות. 

בזמן הבישול מערבבים מידי פעם ומסירים את הקצף שצף על פני הנוזל. מקררים.

מתכון של רונית לניאדו תירוש

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה