יום רביעי, 26 בספטמבר 2018

אספרגוס מוקפץ או התוספת שתופסת



הרבה פעמים אנחנו סגורים על המנה העיקרית, אבל מה להגיש ליד?
וביחוד שתפו"א,פסטה ואורז הם לא הבחירה הראשונה אצלנו.
מעדיפים ירקות עם הבשר
וכדי להצדיק את שמי אני משתדלת לגוון בסוגי הירקות ובטעמים
בפוסט הזה -כמה רעיונות לתוספות כיפיות


אספרגוס עם אורז בר

צרור אספרגוס
לחתוך לפיסות באורך 5 ס"מ ולחלוט 5 דקות
לסנן

1 כוס אורז בר מבושל בציר ירקות
יש להשרות את אורז הבר לפחות שעתיים לפני הבישול
מבשלים כמו פסטה, 
פה עשיתי לי קיצור דרך
לתוך מי הבישול הכנסתי שקיק עם גזר,בצל,עלי דפנה,פלפל אנגלי וגרגרי פלפל שחור
כך יצרתי לי ללא בישול כפול ציר ירקות שבתוכו התבשל האורז בר)
מסננים.

במחבת מזהיבים בשמן זית 3 שיני שום כתושות
1 ס"מ ג'ינגר' קצוץ
2 בצל ירוק קצוץ

מוסיפים את חתיכות האספרגוס מקפיצים קלות 2-3 דקות
3 כפות סויה
פלפל שחור
מוסיפים את האורז המסונן ומערבבים
מוסיפים מצקת ממימי הבשיל מבשלים עוד 2-3 דקות
מפזרים מעל חופן פטרוזיליה קצוצה ו- 2 בצל ירוק קצוץ.



פטריות מוקרמות -אבל לא באמת..

עוד תוספת אהובה -הפטריות
למתכון הזה נזדקק לשלוש סלסלות פטריות
אני עירבבתי בין פטריות יער לפטריות שמפיניון
במחבת רחבה טיגנתי 3 שיני שום כתושות במעט שמן
ממש להלבנה והוספתי את הפטריות
כדאי למנה הזאת להשתמש בפטריות קטנות שאין צורך לחתוך
על אש קטנה מטגנים תוך עירבוב, הפטריות מפרישות מעט נוזלים
נצרבות קלות
מערבבים 2 כפות אבקת מרק פטריות בתוך 1 כוס קרם קוקוס
מוסיפים למחבת ומערבבים
מתבלים -,פלפל שחור טימין ואם צריך גם מלח
נותנים לפטריות להתבשל כ- 15 דקות
הרוטב מסמיך
לבסוף כשמוכן בוזקים מעל פטרוזיליה קצוצה




ירוקים מוקפצים:

ירוקים זה כיף
וכשהם מוקפצים ולא מבושלים עד מוות זה עוד יותר כיף
אין חוקים, כל ירק שאוהבים - מתאים
הירקות שהשתמשתי בהם הפעם:

1/2 ק"ג ברוקולי מופשר חתוך לפיסות לא גדולות ומחומם 5 דקות במיקרו 
2 זוקיני חתוך לגפרורים עבים
300 גר' שעועית ירוקה ארוכה מופשרת במיקרו ל-5 דקות
ו-2-3 שיני שום כתושים

הכי פשוט
מלבינים את השום הכתוש בשמן 
מקפיצים את הירקות
מתחילים בזוקיני
מוסיפים את השעועית והברוקולי
מקפיצים כ- 4-5 דקות
מתבלים ב- 2 כפות סויה
כף סוכר חום



פלפלים אפויים

אפשר גם צבעוני...
זה מה שקורה שמגירת הירקות מלאה פלפלים צבעוניים
כמה טעים וכמה פשוט

רכיבים:
5-6 פלפלים בכל הצבעים
סלסלת פטריות
1/2 כוס קרם קוקוס
1/2 כפית טימין
מלח,פלפל לבן
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

חוצים את הפלפלים, מנקים מהגרעינים
חותכים לפיסות לא גדולות
חוצים את הפטריות ל-2 או ל-4 תלוי בגודל
שמים בתבנית חסינת אש יחד עם רכיבי התיבול
אופים כשעה בחום 185 מעלות
מידי פעם מערבבים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה