יום רביעי, 13 בפברואר 2019

טעם הפרשה - פרשת תצווה

פרשת השבוע תצווה ממשיכה את עניני הפרשה הקודמת

וְאַתָּה תְּצַוֶּה אֶת-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, וְיִקְחוּ אֵלֶיךָ שֶׁמֶן זַיִת זָךְ כָּתִית--לַמָּאוֹר:  לְהַעֲלֹת נֵר, תָּמִיד.
משה מקבל הוראות שימוש במנורה שבמשכן, הנר יודלק יום יום ע"י הכוהנים וחומר הבערה יהיה שמן זית מובחר.
בהמשך הפרשה מתוארים הבגדים שילבשו הכוהנים, החושן ובו 12 אבנים כנגד 12 שבטי ישראל
שלבש אהרון הכהן  ובגדים פשוטים יותר לבני אהרון.
עוד פרטֵי לְבוּש שילבש אהרון, הם: מעיל אֵפוֹד, כּוּתוֹנֶת תשבץ, מִצְנֶפֶת, ועליה ציץ זהב. גם בניו ילבשו כּוּתָנוֹת, אַבְנֵטִים ומִגְבָּעוֹת. 
הפרשה מתארת את טקס המילואים - הטקס בו מקדישים את אהרון ובניו לתפקידם במשכן. 
בסוף הפרשה מתואר הציווּי לבנות מזבח קְטוֹרֶת, שיוּנַח לפני הפָּרוֹכֶת שעל ארון העֵדוּת. 


שמן זית מכינים מזיתים בחרתי להכין לפתיח של סעודת שבת טפנד -סוג של ממרח זיתים

שניתן להכין מזיתים ירוקים מגולענים שניתן לקנות בשימורים ומי שרוצה גורמה יכול לקנות זיתי קלמטה
לגלען ולטחון. הממרח נשמר המון זמן במקרר 



רכיבים


המהדרין יגלענו 250 גר' זיתי קלמטה


וכל השאר יסננו קופסת שימורי זיתים מגולענים


5-6 גבעולי פטרוזיליה


4 שיני שום


1/2 בצל סגול


פלפל שחור,קורט מלח


שמן זית


אופן ההכנה:


שמים את כל הרכיבים בקערה של מעבד מזון ומעבדים למרקם משחתי


תוך הוספת שמן זית עד לקבלת המרקם הרצוי






חלה לשבת פרשת תצווה

בפרשה אנחנו ממשיכים לשמוע על מלאכת המשכן, בני ישראל מצווים להעלות נר תמיד בכל יום בשמן זית,

"שֶׁמֶן זַיִת זָךְ כָּתִית לַמָּאוֹר לְהַעֲלֹת נֵר תָּמִיד" 

 ובהמשך יש פירוט של בגדי הכוהנים "וְעָשִׂיתָ בִגְדֵי-קֹדֶשׁ לְאַהֲרֹן אָחִיךָ לְכָבוֹד וּלְתִפְאָרֶת"

רשימת הבגדים כוללת "חֹשֶׁן וְאֵפוֹד וּמְעִיל וּכְתֹנֶת תַּשְׁבֵּץ מִצְנֶפֶת וְאַבְנֵט"  החושן הוא לוח רבוע שבו משובצות 12 אבנים יקרות ועליהן חרוטים שמות 12 השבטים. החושן נצמד לחזהו של הכהן הגדול. האפוד הוא מעין סינר שעליו מוצמד החושן.

לחושן שלבש הכהן הגדול היה תפקיד, 

הוא היה האורים והתומים, ודרכו התקיימה התקשורת עם הקב"ה


 לכל שבט האבן היחודית שלו    


      ראובן   אודם

שמעון  פטדה

לוי       ברקת

יהודה   נופך

יששכר ספיר

זבולון   יהלום

דן       לשם

נפתלי  שבו

   גד       אחלמה

        אשר    תרשיש

                  יוסף (מנשה ואפרים)   שוהם

              בנימין  ישפה

ניסיתי להכין לשבת חלת חושן, החלה מורכבת  מ-12 לחמניות בצבעים שונים , 

                                           הלחמניות תחומות בצמת בצק.

                                                     מתכון החלה שלי:

רכיבים:

 

1  קילו קמח מנופה

 2 כפות שמרים יבשים

 1/2 כוס סוכר 

2  ביצים

 1כף מלח

כמעט 5 כוסות מים חמימים - כוסות ח"פ (450-500 מ"ל)

חצי כוס שמן

 

אופן הכנה:

 

 מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים.

  מוסיפים את השמרים היבשים 

  יוצרים גומה בקמח ויוצקים לתוכה את הביצים, הסוכר והשמן

 מוסיפים את המים ומעבדים לבצק במיקסר

  10 דקות במהירות איטית.

 מתפיחים לילה במקרר

 

 לחלה הזאת נזקקתי ל- 2/3 מכמות הבצק





לאחר אפיה בחום 175 מעלות למשך כ- 30 דקות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה