יום רביעי, 17 באפריל 2019

מרק בטטה סגנון אחר

  
השנה יוצא לנו חג הפסח בצד הסתווי של האביב
מניחה שמרק יבוא לכולנו טוב.
שנים אני מכינה מרק בטטה מתובל בסגנון אסיאתי 
למון גראס ועוד, העיקר לא לקבל מרק מתקתק
ממש לא אוהבת את המתיקות הזאת
מעדיפה את המרקם והסמיכות שמקבלים במרק קרם בטטה
לכן ניסיתי את המתכון שהביא עז תלם

רכיבים:


למרק:

1 בצל קצוץ גס
3 בטטות בגודל בינוני, קלופות
2-3 גזרים, קלופים
5 כוסות מים
2 כפות שמן זית
מלח, לפי הטעם

לשדרוג:

בטטה בגודל בינוני, קלופה
3-4 כפות שמן זית
קורט מלח דק


אופן הכנה:

למרק:

מאדים את הבצל במעט שמן עד שנהיה שקוף
חותכים גס את הבטטות והגזרים. מוסיפים  בסיר, מאדים כ- 10 דקות




מכסים במים בדיוק עד גובה הירקות ולא יותר.
מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה בינונית-גבוהה כ- 40 דקות, 
עד שכל הירקות התרככו לחלוטין .

בינתיים מכינים את השדרוג:


חותכים את הבטטה לקוביות קטנות .
שמים במחבת יחד עם השמן והמלח.
מטגנים מעל להבה גבוהה תוך ערבוב מתמיד  עד שהבטטות משחימות יפה ומתרככות.





מסיימים את המרק:




מעבירים את קוביות הבטטה (עם השמן) לסיר עם הבטטה והגזר 
שהתבשלו והתרככו לחלוטין.
מוסיפים את שמן הזית וטוחנים היטב בעזרת בלנדר ידני לקבלת מרקם חלק.
אם המרקם מרגיש סמיך מדי, מוסיפים עוד מים רותחים .

טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם.
בהגשה מעטרים כל מנה בקצת בצל ירוק קצוץ.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה