יום ראשון, 23 ביוני 2019

עוד אסייאתית אחת ומיוחדת

הטעמים האסייתים אהובים עלי מאוד, 
השילוב עם הירקות מביא אותי שוב לסוג של ארוחה בתבנית
שזה עוד קונספט במטבח שאני נהנית ממנו
שימו לב ארוחה בתבנית וגם מהירת הכנה, כי ככה הן המנות מהמטבח האסייאתי
שום דבר לא נשכח על הכיריים
הכל מוקפץ למשך מספר דקות, מתובל ומוגש לשולחן.





פילה אמנון

נתחיל את הארוחה במנת דג, קל ופשוט
לאמנון יש קצת ריח ולמי שרגיש כדאי להשרות את הדג במיץ לימון לשעה לפני.
ממש כדאי להשתמש בטריאקי שהכנתם בעצמכם

מה צריך:

5 פילה אמנון
מיץ לימון
כף שום כתוש
מלח, פלפל שחור
1/2 כוס טריאקי
 1 סלסלת פטריות שמפיניון

אופן ההכנה:

משרים את נתחי הדג במיץ לימון למשך כשעה, 
בינתיים שוטפים את הפטריות ופורסים לפרוסות בעובי כ2-3 מ"מ.
מחממים במחבת שמן ומטגנים את פרוסות הפטריות 
כשהפטריות מתחילות להיראות צרובות בוזקים קצת מלח ומניחים בצד.

מערבבים את הטריאקי עם השום ומורחים על נתחי הדג, מסדרים את הפטריות מעל
אופים כ- 20-25 דקות






סלט מלפפונים ושומשום

רכיבים:

5 מלפפונים חתוכים לגפרורים עבים
3 בצל ירוק חתוך לפיסות באורך 2-3 ס"מ
רוטב:
2 כפות סויה
3 כפות מירין
מיץ מחצי לימון
כף סוכר חום
כפית שמן שומשום
3 שיני שום כתושות

2 כפות שומשום קלוי

 אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הירקות, מערבבים
מפזרים מעל את השומשום ומניחים לספיגת טעמים, 
את הסלט הזה כדאי להכין כמה שעות לפני האכילה




עוף מוקפץ מתקתק

חזה עוף פרוס דק
קורנפלור, מלח, פלפל שחור

רוטב לבישול:

5 כפות דבש
 2 סוכר חום
 מלח 
4 כפות קטשופ
 כף חומץ 
מעט פלפל שחור 
לחמם ולהוסיף העוף, בצל ירוק מעל



אופן ההכנה:

חותכים את נתחי החזה לפיסות קטנות
מערבבים את הקורנפלור עם מלח ומעט פלפל שחור
מצפים את נתחי העוף 
מטגנים 

מערבבים את חומרי הרוטב
יוצקים על הנתחים
מערבבים כך שהקרוטב יצפה את כל הנתחים
וזהו.

נודלס  ירקרקים

רכיבים:

חב' נודלס או פטוצ'יני (200 גר') מבושלים אל דנטה

1/2 כוס קרם קוקוס
 20 עלים גדולים של בזיליקום
גבעולים ירוקים מ- 5 בצלים ירוקים
1 כרישה פרוסה דק
חופן גדול של נבטים
  סויה 
כף ג'ינג'ר קצוץ
כף שום כתוש
מלח,פלפל שחור
כף סוכר חום
כף רוטב צ'ילי מתוק

בוטנים מטוגנים קצוצים

אופן ההכנה:

לטגן קלות את הכרישה

בזיליקום-לטחון עם הקרם קוקוס ג'ינג'ר שום כתוש בצל ירוק מלח ומעט סוכר חום  וצילי
 להוסיף למחבת ולצמצם קצת
 ולהוסיף האטריות המבושלות להגיש עם נבטים סינים ובוטנים קצוצים






ירקות מוקפצים:

רכיבים:

 ברוקולי בישול מוקדם ולחתוך לפרחים קטנים
 1 בצל חתוך לשמיניות
2 שיני שום כתושות
1 גזר פרוס דק
1/4 כרוב קטן חתוך לקוביות
חופן  נבטים סינים 
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ 
מירין סויה מלח 

אופן ההכנה:


 מתחילים בטיגון הבצל, כשמתחיל להזהיב
מוסיפים את עיגולי הגזר וריבועי הכרוב
מערבבים ומטגנים עוד 3-4 דקות מוסיפים את השום והג'ינג'ר
אתפרחי הברוקולי לטיגון של 3-4 דקות נוספות
בסוף מוסיפים את הנבטים ומתבלים



ולקינוח

גליליות במילוי גנאש שוקולד לבן עם מחית פסיפלורה







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה