יום ראשון, 25 באוגוסט 2019

סמיפרדו זה באיטלקית, פנטזיה - בעברית

יופי של קינוח חלבי לשמחת שונאי הגבינה
צריך גם כזאת במלאי...


רכיבים:

תבנית אינגליש קייק רחבה 

לדפי שוקולד

200 גר' שוקולד מריר
1 כוס ברס

לסמיפרדו דולצ'ה:

85 גר' שוקולד דולצ'ה (בחנויות מתמחות, שוקולד בצבע בלונד עדין בטעם בסקויט עם טיפה מליחות)
1 ביצה
1/2 2 כפות סוכר
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

לסמיפרדו שוקולד מריר:

85 גר' שוקולד מריר
1 ביצה
1/2 2 כפות סוכר
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן ההכנה:

מכינים את דפי השוקולד, חשוב שהטמפרטורה במטבח תהיה נמוכה

פורסים נייר אפיה על משטח עבודה, ממיסים את השוקולד ומשטחים בעזרת מרית לשכבה דקה ואחידה
זורים ברס ומעבירים להתקשות במקרר.

אמנם יש 2 סוגי סמיפרדו, אבל ניתן להתחיל להכין ביחד ולפצל לטעמים השונים בהמשך.
לכן 2 ביצים+5 כפות סוכר לקערה, מניחים מעל סיר עם מים שהבאנו לרתיחה ומקציפים לקציפה בהירה ותפוחה.
כעת:
להמיס את שני סוגי השוקולד כל אחד בקערה נפרדת
לחלק את הקציפה בין שתי קערות השוקולד לערבב לקציפה אחידה

הרכבת העוגה:

מוסיפים את השוקולד מהמקרר ובזהירות מחלקים לארבע רצועות
בתבנית המיועדת לעוגת הגלידה משטחים מחצית מהסמיפרדו דולצ'ה, מכסים ברצועת שוקולד ברס, ממשיכים עם מחצית מהסמיפרדו שוקולד מריר, מכסים ברצועת שוקולד ברס
וחוזרים על התהליך עם שארית הקציפות והשוקולד.

מכסים ומעבירים למקפיא, לפחות ל-12 שעות.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה