יום ראשון, 8 בספטמבר 2019

ראש השנה הנה זה בא

 זה מספיק קרוב כדי שנתחיל לחשוב לפחות על הניראות ואח"כ  גם על התפריט.
התפריט לחג למרות היותו מסורתי בכל הקשור לסימנים
כל שאר התפריט יהיה מיוחד והרחק מהסטנדרטי





נתחיל בשולחן

עיצוב השולחן הפעם התחיל מהמפיות, בסיבוב שערכתי בחנות החד פעמיים 
מצאתי 
התאהבתי
 וקניתי 
להן התאמתי מפה, לצבעוניות הזאת התאים סט הכלים הלבן שלי




דבש: 
מראש השנה ועד סוכות, יש על השולחן דבש במקום מלח, 
שתהיה לנו שנה טובה ומתוקה. טיפטופי הדבש על המפה
בדרך לחלה או לתפוח משגעים אותי ועל כן הדיבשיות האישיות סוגרות לי את הפינה הזאת.


פרחים: 

אגרטלים קטנים ונמוכים כך שהפרחים לא יפריעו לאורחים לשוחח זה עם זה מעבר לשולחן

  
החלה השנה הורכבה מלחמניות רימון כשבמרכז חור אליו נדחפה קערית הדבש
כל סועד קיבל את נוסח הברכות






התפריט לסעודת החג:

שקיקי פילו במילוי קוביות סלמון אפוי בחרדל ודבש
על מצע ירוקים

רוסטביף שייטל
חזה עוף בחרדל

ניוקי מוקפץ
כרובית וברוקולי אפויים

לקינוח

 פנה קוטה על מצע קולי מנגו ופסיפלורה עם מרנג ורדרד ושטרויזל
עוגת דבש  ובראוניז 

שקיקי פילו במילוי סלמון

מכינם מרינדה:
6 כפות שמן זית
4 כפיות שום כתוש
2 כפות   סילאן 
כף חרדל דיז'ון אפשר גם עם גרגרים
מלח

חותכים את נתחי הסלמון לקוביות ומניחים לכמה שעות במרינדה



מכינים את יריעות הפילו
פורסים דף פילו, מורחים בשמן, מפזרים קצת פירורי לחם
ועוד דף פילו
מחלקים לריבועים, במרכז כל ריבוע
קוביית סלמון ללא נוזלים
סוגרים לשקיק ומעבירים לתבנית אפיה


השקיקים הוגשו על מצע של סלט ירוק
בייבי גרין בתיבול רוטב מתקתק
רוטב לסלט:
1 כף חרדל
2 כפות דבש
מעט מיץ לימון
מעט שמן זית



לעיקרית


רוסטביף היא מנה מפוארת טעימה מעין כמוה
אני אוהבת להכין אותה כי יש מתאם הפוך בין המנה המתקבלת להשקעה שצריך להשקיע בהכנתה

הנתח האהוב עלי הוא שייטל, אין בו מצבורי שומן מחד ומאידך אין סכנה גדולה לייבוש הנתח


מנת בשר נוספת - חזה עוף בחרדל 



התוספות:

ניוקי מוקפצים עם שום בצל  ופטריות

שוב נעזרת במוצרים חצי מוכנים, הניוקי שנמכרים בוואקום ממש לא רעים 
ובתוספת ירקות ותיבול נכון אפשר להנות ממנה נהדרת

אין צורך בבישול מוקדם של הניוקי.
מתחילים בהזהבת בצל חתוך לשמיניות , מוסיפים כף שום כתוש 
מוסיפים 5-7 פטריות פרוסות דק 
מקפיצים עד שהפטריות עשויות, מוסיפים 1/4 כוס יין לבן
מתבלים, מוסיפים 4-5 עלי בזיליקום קצוצים גס
מתקבל במחבת מעין תבשיל עם נוזלים 
אליו מוסיפים את הניוקי ומבשלים כחמש דקות תוך ערבוב כך שהניוקי יקבלו מטעמי הירקות
אם חסר נוזלים אפשר להוסיף מעט מים רותחים ולתקן טעמים



ובמחלקת הירקות בחרתי לאפות כרובית וברוקולי 
מפשירים את הירקות ומבשלים חצי בישול , אפשר גם בסלסלת אידוי במיקרו.

מכינים נוזל תיבול :
3 כפות מיונז
כפית חרדל 
1/4 כוס מים 
כפית אבקת מרק בצל
מעט מלח ופלפל שחור
מערבבים היטב
יוצקים על פרחי הכרובית והברוקולי, מפזרים קצת פרורי לחם
ןלתנור
לחצי שעה



לקינוח

פנה קוטה על מצע קולי מנגו ופסיפלורה וקולי תות עם מרנג 



קולי פירות:
לקחת 2 כוסות מחית פרי
לבשל עם 2-3 כפות סוכר
כ- 5 דקות ולהניח להתקרר

 מרנג:

להקציף חלבונים עם סוכר (פי שניים סוכר ממשקל החלבונים) לקצף יציב
להוסיף לקצף טיפת צבע מאכל 
לזלף צורות
לאפות בחום 100 מעלות כשעתיים, עד שהמרנג יבש



לפנה קוטה:

2 שמנת צמחית של השף הלבן (500 מ"ל)
1 קרם קוקוס (שומנים כ- 18%)
1/2 כוס סוכר
סרט קליפה מחצי לימון
1 מקל קינמון
28 גר' ג'לטין

  

אופן הכנה: 

הכנת הג'לטין:

28 גר' ג'לטין + 1/4 כוס מים, להניח לתפוח, לחמם עד שצלול, לקרר.

פנה קוטה:

להרתיח 2 שמנת צמחית של השף הלבן + 1 קרם קוקוס עם 1/2 כוס סוכר + סרט  קליפת לימון

כשמתקרר להוסיף ג'לטין מומס ופושר.



לחלק לתבניות סיליקון ולקרר 

נראה לכם אפשר בלי עוגות?


עוגת דבש ללא גלוטן

יצאה מצויינת עסיסית ולא מאוד מתוקה!

רכיבים:

חומרים יבשים:

1 כוס קמח שקדים
1 כוס קמח קונדיטור ללא גלוטן
כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
200 גר' סוכר

חומרים רטובים:
4 ביצים
1/4 כוס דבש
1/4 כוס תה
150 מ"ל שמן

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את החומרים היבשים
טורפים את החומרים הרטובים
כעת  מערבבים את היבשים עם הרטובים

יוצקים לתבנית אינגליש קייק גדולה ועוד אחת קטנה אופים 175 מעלות כ- 30 דקות
המתכון של עינת מזור


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה