יום ראשון, 19 ביולי 2020

שזיפים שגיב, זה שם המשחק

הם לא נראו מבטיחים יותר מידיי, ולא באמת ידעתי מה לעשות איתם, 
אבל ההחלטה נפלה
את המקרר מפנים,  וכך 20 שזיפי שגיב חיפשו מתכון
הברור מאליו ריבת פובידל, אבל אנחנו פחות חבורה של ריבות אז חבל, 
אבל מרקחת זה כבר משהו אחר,
לגמרי






רכיבים:

20 שזיפים חצויים
1 כוס סוכר
סרט מקליפת לימון
מעט אבקת וניל
מעט נוזלים - מים או ברנדי

אופן ההכנה:

שמים במחבת את הסוכר והשזיפים ומתחילים לקרמל על אש קטנה, 
תוך עירבוב מידי פעם,
לאט לאט
השזיפים מתחילים להתרכך הפיגמנט האדמדם שהתחבא לו בשקט בקליפה מתחיל להציץ
וכל המחבת נצבע באדום ארגמני באחת, וזה כל כך יפה, הצבע.
ממשיכים לבשל, מוסיפים מעט נוזלים, כי אנחנו רוצים פירות רכים מצד אחד ושהסוכר לא ישחים.


עכשיו אני כבר יודעת שבפעם הבאה אתחיל מהרבה יותר פירות, כי זה כל כך טעים ונגמר לי כל כך מהר


אז אחרי טעימות לרוב, שארית המרקחת הנהדרת התחברה לי לעוגה בחושה, פשוטה עם שטרויזל 



רכיבים לעוגה:

3 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 שמנת חמוצה
1/2 1 כוסות קמח
1/2 כוס שקדים מולבנים טחונים
כפית אבקת אפיה

שטרויזל:

100 גר' נטורינה
1 כוס קמח
1/3 כוס סוכר
1/4 כפית קינמון

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים עם הסוכר
מוסיפים לאט את השמן
מורידים את מהירות ההקצפה למינימום ומוסיפים לסירוגין
את החומרים היבשים והשמנת החמוצה
מערבבים רק עד שנטמע

מעבירים ל- 2 תבניות אינגליש קייק
מניחים בזהירות ממרקחת השזיפים

מערבבים היטב את חומרי השטרויזל ומפזרים על המרקחת
מכניסים לתנור חם ואופים בחום 180 מעלות כ- 30 דקות
עד שקיסם יוצא נקי





כעת רק נותר להכין קפה ולהנות מהעוגה המופלאה



אפשר גם אחרת
כמובן!
היתה לי מרקחת דובדבנים שהכנתי עם שארית הדובדבנים לעונה


הפעם הייתי חכמה ואת הפירורים הוספתי לעוגה רק אחרי 15 דקות אפיה, 

כך הם נשארו למעלה ולא צללו לתוך הבלילה








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה