יום רביעי, 22 ביולי 2020

אוטוטו שבת, יש לי כבר תוכנית....



השבת תפריט לכל ארוחות השבת
מגוון מעניין וטעים




את הארוחה נפתח בפרוסות לחם ממולא



עם סלט קטן ליד.

נמשיך לעיקרית:

סלמון מקורמל על מצע עדשים שחורות

סוג של עיקרית שמגיעה כבר עם חלק מהתוספות

רכיבים:

פילה סלמון ללא עור ועצמות
שומשום בהיר ושחור
מלח, פלפל

מרינדה לבישול:
3 כפות סויה בהירה
חצי כפית ג'ינג'ר יבש
2 כפות מיץ לימון
1/2 1 כפות סוכר חום

עדשים שחורות:

1 כוס עדשים שחורות מבושלות במי מלח ומסוננות
1 בצל סגול קצוץ
כפית שום כתוש
1 גזר  חתוך לקוביות קטנות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
כף פטרוזיליה קצוצה
2 בצל ירוק קצוצים
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל, 
מערבבים על צלחת את שני סוגי השומשום
מדביקים מהשומשום על הצד ללא העור של הדג
מטגנים במעט שמן את שני הצדדים
יוצקים את המרינדה ומבשלים בה את נתחי הדג לדקה או שניים.

למצע העדשים:

מזהיבים בטיפה שמן זית את הבצל הסגול הקצוץ
מוסיפים את השום
 ואת קוביות הגזר והשורש ומטגנים עוד 5 דקות תוך עירבוב
מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה והבצל הירוק.

מערבבים את הירקות עם העדשים, מתקנים תיבול.




תפוחי אדמה אנה יהוו יופי של תוספת למנה












שבת בצהרים, כדי להקל על העומס בשישי
בחרתי במנה קלילה שמכינים בשבת בצהרים, מכינים ואוכלים בכיף

ספרינג רול

דפי אורז במילוי ירקות מוגשים בלווית מטבל מחמאת בוטנים
מה?
מרטיבים את דפי האורז במי ברז עד שמאבדים את נוקשותם והופכים גמישים
מספיק כך שאפשר לגלגל אותם
מניחים ירקות טריים
ומגלגלים.

סוג של סלט בתחפושת




 מטבל חמאת בוטנים

1/3 כוס חמאת בוטנים
1/2 1 כפות סוכר חום
כפית חומץ אורז
חצי כפית פפריקה מתוקה
3-4 כפות סויה
מעט מים חמים לקבלת המרקם הרצוי
מלח,פלפל



את הפרגיות תכננתי לצלות על המנגל, אך לבסוף החום הכבד הכריע והבישול התבצע במחבת 
וזה רק עשה טוב למנה שקיבלת תגבורת המון טבעות בצל

אז מה היה לנו:
1 ק"ג פרגיות, חתוכות לפיסות , מכל פרגית 3-4 פיסות

תערובת תבלינים:


2 כפיות גריל עוף.

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית אבקת שום 

1/2 כפית כורכום.

1/2 כפית כמון

1/2 כפית חוואיג' תימני

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מלח

2-3 כפות שמן

2-3 כפות מים



2 בצלים פרוסים


אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת תערובת התבלינים, מערבבים אותה עם נתחי הפרגית, 
כעת
מחכים, לספיגת טעמים
כמה?
כמה שיותר
אני חיכיתי יום
ככה יצא
מזהיבים את טבעות הבצל במחבת עם 2 כפות שמן
מוסיפים את נתחי הפרגית ומטגנים, משתדלים שכל צד יקבל חשיפה למחבת



כשנראה שכולם צלויים מוסיפים כ- 1/3 כוס מים וממשיכים לבשל  עד שהנוזלים מתאדים.



ליד הגשתי תבשיל אורז עם בשר טחון

רכיבים:

300 גר' בשר בקר טחון
1/2 כף ראס אל חנות
1/2 כפית בהרט
מלח, פלפל 

1 כוס אורז

אופן ההכנה:

מטגנים את הבשר הטחון תוך הפרדת הפירורים
מתבלים
 כשכל הבשר משנה את צבעו, זה הזמן לעצור.

בסיר מטגנים כוס אורז שטוף ומסונן
מתבלים בכפית מלח, מעט  פלפל שחור ומעט ראס אל חנות ובהרט
מביאים לרתיחה
מוסיפים את הבשר המטוגן
מכסים ומבשלים עד שהאורז מוכן.


ולקינוח מבחר פירות טריים


וממתק  תמרים וביסקויטים







שבת שלום




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה