התפריט לשבת
התחלתי בהכנת חלות, כאלה מקמח מלא ומתובלות בזעתר
והן כל כך מוצלחות, אפילו ללא כל תוספת, אבל פה היו גם כמה מטבלים
לפני שעברנו למנה הראשונה הרשמית.
המטבלים שליוו את החלה הנהדרת, מרשומת סלטי הבית
קוויאר חצילים
טחינה
לראשונה הלכתי
סלמון בתנור הכי הכי
מרינדה:
1/3 כוס דבש
1/4 כוס שמן
1/4 כוס חרדל גרגרים
2 כפות חרדל דיז'ון רגיל
5 שיני שום כתושות
2 כפות מיץ לימון
כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
במרינדה כמו במרינדה יש לזמן אפקט אז כדאי להיזכר במנה הזאת יום קודם ולהניח את הדגים במרינדה לספיגת טעמים.
לעיקרית בחרתי להגיש צלי כתף ברוטב
מנה קלה להכנה וטעימה עד מאוד
ברירת המחדל אצלי לתוספת ליד פרוסות צלי בקר ברוטב
היא פירה תפוחי אדמה
קבוע!
מבשלת תפו"א קלופים במי מלח, כשרך
מסננת
מייבשת על האש עוד כמה דקות
כעת
1 כוס נוזלים שזה כוס מים רותחים מעורבבים עם כפית אבקת מרק בטעם עוף
יוצקים 3-4 כפות שמן
מלח ופלפל לפי הטעם
מתחילה למעוך ולהוסיף מהנוזלים עד לקבלת מרקם קטיפתי נעים.
ככה בשלב הזה ניתן גם לחמם את הפירה ולהגיש מאוחר יותר
לאחר עירבוב נמרץ
פינת הירק הפעם - מאפינס ברוקולי
החלפתי את הפטריות במתכון הרגיל לברוקולי שריככתי במיקרו
ולאחר מכן קצצתי
הבלילה:
3 ביצים
3 כפות מיונז
1 כף אבקת מרק בצל
1 כף מלח
מלח
יופי של תוספת
כהרגלי בחרתי בוריאציה על עוגת תפוחים אהובה
טארט טאטן מי לא מכיר?
הפעם במקום לטרוח על בצק פריך
בחשתי לי בלילה של עוגה בחושה
מתובלת היטב בברנדי תפוחים- קלאבדוס
רכיבים:
לקרמל:
½ כוס סוכר לבן
¼ כוס קלבדוס
25 גר' נטורינה
קורט מלח
3 תפוחים קלופים
מיץ מחצי לימון
לעוגה
75 גר' נטורינה רכה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קלבדוס
1 כוסות קמח תופח
1 מיכל אלפרו (120 גר') מעדן וניל סויה
מחממים תנור חום של 180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה
חותכים את התפוחים לפרוסות דקות. סוחטים מעל התפוחים מעט מיץ לימון.
מכינים את הקרמל:
במחבת על אש בינונית ממיסים את הסוכר, אין צורך לערבב
כשהסוכר כולו נמס ושינה גוון לזהוב מוסיפים בזהירות את הקלבדוס.
ממשיכים לחמם ומכניסים פנימה את הנטורינה.
מערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין את תוך הקרמל.
שופכים את הנוזל על נייר האפייה שבתבנית מטלטלים מצד לצד לכיסוי מלא של התחתית.
מסדרים את פרוסות התפוחים בצורה צפופה וחופפת מעט כך שהם יכסו את כל תחתית התבנית.
להכנת הבלילה:
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה עם הסוכר עד שנוצרת תערובת אחידה וחלקה.
מוסיפים את הביצה ומערבבים. מוסיפים את הקלבדוס ותמצית הוניל ומערבבים.
לתערובת הנוזלית מוסיפים את הקמח והמעדן וניל לסירוגין עד שנוצר בלילה סמיכה.
יוצקים את הבלילה מעל התפוחים ומחליקים לשכבה אחידה.
אופים למשך 35-40 דקות עד שסכין שננעצת בעוגה יוצאת חלקה.
מניחים להתקרר מעט לפני שהופכים את העוגה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה