יום ראשון, 26 ביולי 2020

קוסקוס דגים - הכי טעים



הגענו לשבוע הזה בשנה שלא אוכלים בו בשר
וגם לאלה שלא נוהגים, בקיץ תמיד כיף ארוחה קלה,
מינימום התעסקות.

נסו את ארוחת הקוסקוס הזאת
נתחי דג, הרבה ירקות ובאופן מפתיע מרק קליל וטעים


אני משתדלת להגיש ארוחות קלות לעיכול בקיץ

רכיבים:

למרק

2 כפות שמן זית
1/2 דלורית חתוכה גס
2 גזרים חתוכים גס
1 תפוח אדמה חתוך גס
2  כרישה חתוכות לפיסות בגודל 3-4 ס"מ
1 שורש פטרוזיליה חתוך גס
3 גבעולי סלרי חתוכים גס
3 שיני שום שלמות וקלופות
 2 בצלים פרוסים
1 כף רסק עגבניות
1 כף קמח
1 כוס יין לבן
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (לקחתי גרגרים קפואים )
3 עלי דפנה
5 כוסות מים
מלח
סרט מקליפה של חצי תפוז 

6 פילה אמנון מחולקים ל- 2-3 , תלוי בגודל

אופן ההכנה

מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים את כל הירקות והשום 5 דקות עד שהם מתחילים להזהיב.

מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים דקה. 

מוסיפים קמח ומטגנים דקה נוספת עד שהקמח סופח את הנוזלים .

יוצקים יין ומערבבים היטב תוך כדי קרצוף תחתית הסיר. 

ומבשלים כ-3 דקות עד שהאלכוהול מתנדף מעט.

מוסיפים את  גרגרי החומוס, עלי דפנה ומים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח, מנמיכים את הלהבה, 

מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות.

בינתיים ממליחים את נתחי הדג, ומטפטפים מיץ לימון, מניחים בצד.

מעבירים חלק מתבשיל הירקות לתבנית חסינת אש, מניחים את נתחי הדג, מכסים בשארית התבשיל






מכסים ומעבירים לתנור חם בחום 185 מעלות למשך 40 דקות.




מגישים על ערימת קוסקוס מבושל.

אין תגובות:

פרסום תגובה