יום רביעי, 29 ביולי 2020

תפריט מופלא לשבת




סלט ירקות קלויים

סלט חדש לסלטי הבית:
בתבנית אפיה:
2 פלפלים אדומים
3 חצילים
2 עגבניות 
ראש  שום
להתיז שמן לקלות עד לריכוך
לקצוץ קלת
לתבל בפטרוזיליה קצוצה מיץ לימון מלח,פלפל ושום טרי קצוץ










פילה דניס ברוטב יין לבן ועירית

להמליח ולפלפל 6 פילה דניס
לטגן קלות, להעביר לתבנית הגשה

אופן הכנת הרוטב:


1 בצל קצוץ להזהיב בשמן
150 גר' פטריות שמפיניון קצוצות
1/2  כוסות יין לבן יבש
1 כוס ציר דגים
מלח
פלפל שחור
1 כוס קרם קוקוס
1 כף עירית קצוצ
ה

אופן הכנה: 

להזהיב בצל קצוץ בשמן. להוסיף 150 גר' פטריות שמפיניון קצוצות. לאדות כ- 5-7 דקות.

להוסיף 1/2 כוס יין לבן יבש וכוס מציר הדגים. 


להרתיח ולצמצם עד שמתקבלת מחצית הכמות.

לתבל במלח ופלפל שחור.

להוסיף 1 כוס קרם קוקוס.


לבשל עוד כ- 10 דקות

לסנן ולהוסיף לרוטב כף עירית קצוצה.

לצקת על הדגים המטוגנים ולהגיש



לתוספת:

ניוקי ברוטב פטריות וערמונים חמאה וגילופי פרמזן

על מנת להקל השתמשתי בניוקי בואקום
כל שנותר - להכין את הרוטב


במחבת לחמם:
 2 כפות שמן 
20 גר'חמאה 
ו- 4 עלי מרווה 
להוסיף כפית  שום 
בצל קצוץ, להזהיב
להוסיף סלסלת פטריות פרוסות ושקית ערמונים בואקום
לערבב
להוסיף 1 שמנת לבישול ולבשל כ- 10 דקות

לבשל את הניוקי במים מומלחים קלות לפי ההוראות
לסנן ולהוסיף למחבת עם הרוטב
לערבב בזהירות ולהעביר לתבנית הגשה

מעל לפזר מעט גילופי פרמזן




כרובית בפירורי לחם








לשבת בצהרים

נפתח בדלי רול



פינת הירק - שעועית ירוקה
בסיר אחד נחלוט את השעועית 5 דקות ונסנן
במחבת:
מזהיבים 1 בצל סגול קצוץ  עם 5 שיני שום כתוש
מוסיפים
200 גר' בשר בקר טחון 
מטגנים תוך הפרדה לפירורים
מוסיפים
 5 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר
1/4 כוס סויה
 כף סוכר חום 
2 כפות צ'ילי מתוק 
מערבבים היטב
ומוסיפים את השעועית חלוטה
מקפיצים 2-3 דקות





ולקינוח:



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה