יום ראשון, 12 ביולי 2020

קי ליים פאי

מודה שעד הפרק ההוא בתוכנית המטבח המנצח לא הכרתי את המתכון הזה.
 פאי לימון בשבילי
היה פאי עם מלית לימונית במרקם פודינגי טעים ומעליו מרנג צרוב ,היות וכזה פחות הולך אצלנו, 
הסתפקתי בלטעום בחוץ, כשנתקלתי במאפה.
אז ליים הקנין לא השיג לי, אולי בהמשך הקיץ אך הלימון הרגיל נתן תוצאה ממש טעימה, 
לא כל כך יודעת מה ההבדל בטעמים.
כדי להפוך את החוויה לקלה יותר, השתמשתי בקלתית בסקויטים מוכנה, כל שאר החומרים מתאימים בול 
לקוטר הקלתית.

רכיבים:

1 קלתית מוכנה
מיץ משני לימונים או ליים וגם קליפה
3 חלמונים
1 קופסא חלב מרוכז (400 גר')

1 שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

מקציפים את החלמונים עם קליפת הלימון המגוררת במשך 5 דקות
מוסיפים את החלב המרוכז ולבסוף את מיץ הלימון
יוצקים לקלתית ואופים בחום 170 מעלות למשך 10 דקות.
מוציאים ומקררים לגמרי
מקציפים את השמנת המתוקה ומורחים בזהירות על הפאי
שומרים במקרר.



השילוב הזה בין החמיצות העוקצנית של הלימון עם המתיקות של השמנת המתוקה
הוא ממש עונג
ועד שלא תנסו לא תבינו על מה אני מדברת



אין תגובות:

פרסום תגובה