יום רביעי, 8 ביולי 2020

ארוחת שבת קלילה


שבת בצהרים,  חם וכל מה שמבקשים זה ארוחה שלא תכביד



אז  מה?

מתחילים בסלט גדול עם כל הירקות שיש במקרר , מכל הצבעים, כיף גדול
התיבול מינימלי - המון מיץ לימון, שמן זית מלח ופלפל שחור
מה יש בסלט שלי:
בצל ירוק
עירית 
פטרוזיליה קצוצה
עלי בזיליקום קצוצים
מלפפונים פרוסים
עגבניות שרי חצויות
פלפלים חתוכים לרצועות דקות
צנוניות פרוסות
חסה ערבית
חסה אייסברג
כרוב לבן פרוס דק
כרוב סגול פרוס דק
גזר מגורר
קולורבי חתוך לגפרורים



ליד - טחינה כמובן.

למנה העיקרית:





לתוספת נלך על פשטידת הטליאטלי המצוינת שלי


פשטידת טליאטלי בפטריות

מה צריך:

1 שקית פסטה טליאטלי מבושלת לפי ההוראות על השקית

במחבת:

מזהיבים במעט שמן
1 בצל קצוץ דק
מוסיפים
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסים דק
מאדים כמה דקות 
מוסיפים
2 כפות אבקת מרק פטריות
2 תיבוליות קנור בטעם בזיליקום
1 כוס קרם קוקוס
מלח,פלפל לפי הטעם.
מביאים לרתיחה ומבשלים דקה.
מסירים מהאש ומקררים
מוסיפים לרוטב את הפסטה המבושלת
2 ביצים גדולות
מערבבים היטב ומשטחים בתבנית חסינת אש, גודל A4



אופים בחום 180 מעלות כ- 40 דקות, עד שפני המאפה מזהיבים יפה.

ופינת הירק ברגע

כרובית וברוקולי אפויים

רכיבים:

1/2 שקית ברוקולי קפוא
1/2 שקית כרובית קפואה

מלח,פלפל

2-3 כפות פירורי לחם 

נוזל ציפוי: 

3 כפות מיונז
כפית גדושה חרדל
כף גדושה אבקת מרק בצל
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

מפשירים את הירקות ומבשלים בישול קצר
אפשר גם במיקרו.
מסננים, חותכים את הירקות לפיסות לא גדולות
מתבלים במלח ופלפל מערבבים
מניחים בתבנית חסינת אש

מפזרים פירורי לחם

מכינים את נוזל הציפוי ובעזרת כף מטפטפים על הירקות
אופים בחום 180 מעלות כ- 40 דקות




פירות הקיץ הצבעונים ממש מפתים , היד נשלחת לדוכן ואוספת מלוא השקית
מבלי אפילו לחשוב, מה בסוף? 
מה שלא אוכלים - אופים . 
הפעם עוגת פירות עם המון פירות וממש מעט עוגה.
הרכב הפירות שנבחר - על פי מה שהיה במקרר, לא באמת משנה היחס, רק הכמות.

רכיבים: לתבנית 24

5 מישמש
חופן דובדבנים
3 נקטרינה
2 שזיפים
2 כפות סוכר

לבלילה:
1 ביצה
1/2 כוס סוכר דמררה
קליפה מגוררת מחצי תפוז
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס שמן
כפית תמצית וניל
1 כוס קמח +כפית אבקת אפיה

2 כפות שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

לגלען את הפירות ולחתוך לפיסות קטנות

להקציף את הביצה עם הסוכר, להוסיף קליפת תפוז ותמצית וניל
כשמתקבלת קציפה תפוחה להנמיך את מהירות ההקצפה, להוסיף לסירוגין
מיץ וקמח
לצקת לתבנית, לפזר מעל את הפירות לפזר מעל הפירות את השקדים
לאפות בחום 180 מעלות במשך 40 דקות









המתכון מהבלוג ביסים עם שינויים קטנים שלי





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה