אז היה לי חזה עוף
הייתי צריכה מנה לסעודת השבת
ברגיל לא הייתי אפילו משקיעה מחשבה
פונה למתכונים האהובים עלי מהסגנון האסיאתי
אבל הפעם חשבתי שהמוזמנים לא יתחברו לז'אנר וחיפשתי רעיונות אחרים
לפעמים די לפתוח את המקרר ולהתרשם ממאגר הירקות שנותר בו
הפעם מצאתי המון עגבניות שרי...
ציר עוף כמעט תמיד יש במקפיא, הוספתי בזיליקום לרשימת הקניות ויצאתי לדרך.
נתחיל במתכון לציר עוף, שתמיד יש ממנו במקפיא,
משדרג כל מנה
ופותר התלבטויות כן אבקת מרק או לא..
אני נוהגת להזמין בקצביה כמה עופות מפורקים, כך יש לי עצמות עוף וכנפיים
שאף אחד לא נוגע בהם בלאו הכי והם משמשים לי לציר או למרק עוף
רכיבים:
2 ק"ג עצמות עוף או כנפיים
2.5 ליטר מים
2 גזרים חתוכים ל-6-5 חתיכות
2 בצלים חצויים
1 כרישה חתוכה לטבעות עבות
8 שיני שום קלופות ומעוכות קלות
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לטבעות רחבות
10 גרגרי פלפל שחור שלם
לבוקה גרני (זר תבלינים עטוף בחוט):
6-5 גבעולי פטרוזיליה
2 עלי דפנה
אופן ההכנה
שוטפים היטב את עצמות העוף ומנקים מאיברים פנימיים.
מניחים בסיר ויוצקים מים. מביאים לרתיחה.
מקפים את הקצף העכור,
מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי-שעתיים.
בגמר הבישול מצננים ומסננים במסננת דקה.
אני מחלקת למנות ומקפיאה.
למי שיש סיר לחץ הבישול מתקצר לשעה ורבע.
רכיבים לתבשיל חזה העוף:
1 ק"ג חזה עוף משוטח וחתוך לפיסות בגודל של שניצל בינוני
מלח,פלפל,אבקת שום
קמח
30 עגבניות שרי חצויות
עלים קצוצים מ-4 גבעולי בזיליקום
2 כפיות שום כתוש
1 כוס ציר עוף
מלח פלפל
אופן ההכנה:
מתבלים את נתחי החזה במלח,פלפל שחור ואבקת שום ומניחים לשעה לספיגת טעמים.
מצפים בקמח ומטגנים להזהבה.
במחבת נקיה מחממים 2-3 כפות שמן זית,
מזהיבים במהירות שום כתוש ומוסיפים את עגבניות השרי
מערבבים ומבשלים כ-5 -10 דקות
מוסיפים את ציר העוף ומתבלים, העגבניות מתרככות
מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ, מביאים לרתיחה
מוסיפים את נתחי החזה מטוגנים ומקפיצים ברוטב כמה דקות
כך שכל הנתחים יצופו ברוטב.
האם ניתן להקפיא?
השבמחקעדיף לא להקפיא. אם מייצרים סטוק של חזה עוף מטוגן ששמור במקפיא ניתן לקצר את משך הכנת המנה
השבמחק