מבצע בשופר סל והקניין משתגע
חצי לול אצלי במקרר..
בסה"כ רציתי 4 כרעיים לאפות בתנור
נו טוב, הכרעיים כבודן במקומן מונח
ומרוב השאר אני מכינה קוק או ואן
גם זה מתכון שנהגתי להכין לרוב
טעים והכי חשוב נשמר יופי במקפיא.
בעבר התחלתי בטיגון חלקי העוף שנטבלו קודם בקמח מתובל
ואח"כ בישלתי ברוטב יין וירקות
ואח"כ בישלתי ברוטב יין וירקות
הכנת המנה לארוחה כשרה לפסח הוכיחה שניתן לוותר על הקמח וגם על הטיגון
חושבת שיוצא צלי מדהים גם כך ומי שצריך את הרוטב של העוף סמיך
אפשר לצמצם את הרוטב.
מה חשוב?
הירקות ויין שווה זאת אומרת יין שתהנו לשתות ממנו.
מתחילים:
רכיבים:
8 כרעיים מחולקות לשוק וירך
2 גזר
2 בצלים קצוצים
4-5 גבעולי סלרי
1 שורש פטרוזיליה
6 שיני שום קצוצות
בוקה גרני: צרור גבעולי פטרוזיליה,3 עלי דפנה,חצי כפית טימין יבש
1 בקבוק יין אדום חצי יבש
מלח,פלפל שחור
אופן ההכנה:
כשמתחילים בטיגון הנתחים, מצפים אותם בקמח מתובל במלח ופלפל שחור
ומטגנים לצבע זהוב יפה
בסיר רחב מחממים שמן ומזהיבים את הבצלים הקצוצים
מוסיפים את שאר הירקות כשהם קצוצים או פרוסים דק
מאדים כ- 15 דקות
מוסיפים את התיבול, מניחים את פיסות העוף מסביב בשכבה אחת
טיגון הירקות לצבע זהוב עמוק ישפיע לבסוף על צבע המנה
אז שתהיה לכם סבלנות
יוצקים את היין
מבשלים כשעתיים (אם טיגנתם משך הבישול יתקצר
לשעה וחצי, תוך הפיכת נתחי העוף
אחרי כשעה כדאי להסיר את מכסה הסיר בחלקו כדי שהרוטב יצטמצם מעט.
נראה טעים ..
השבמחקתודה חנהפ על השיתוף.
שבוע נפלא לך .