יום רביעי, 14 באוקטובר 2020

פרגיות ועוד לכבוד שבת


                                                        החגים חלפו להם , סופ"ש כבר בפתח
                                                    ואנחנו חוזרים לבישולי השבת הרגילים
                                                     אני קוראת לו התפריט השפוי לשבת
                                                         
 נפתח כמובן במיני אוכל קטן, סלטים או ממרחים
כרגיל אצלנו ליד החלה








סלמון בתנור הכי הכי



מרינדה:


1/3 כוס דבש
1/4 כוס שמן
1/4 כוס חרדל גרגרים
2 כפות חרדל דיז'ון רגיל
5 שיני שום כתושות
2 כפות מיץ לימון
כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

במרינדה כמו במרינדה יש לזמן אפקט אז כדאי להיזכר במנה הזאת יום קודם ולהניח את הדגים במרינדה לספיגת טעמים.
האפייה אח"כ קצרה - בערך 20-25 דקות בחום 210 מעלות




אני אוהבת להשתמש ברוטב הטריאקי שאני מכינה בבית  אמנם כיף לטבול בו סושי
אבל הוא יופי של תבלין כאשר אני מתעצלת להתחיל להוציא את ארון המזווה
 ולמדוד ולערבב 5-6 רכיבים לכדי מרינדה טעימה
להכין לבד זה פשוט, הטריאקי נשמר לא מעט זמן במקרר, בהחלט משתלם.

ככה מכינים: 

רוטב טריאקי בייתי 


להכניס לסיר קטן:

 חצי כוס מירין
חצי כוס סויה יאמסה
4 כפות סוכר



להביא לרתיחה ולבשל על להבה קטנה כ- 20 דקות חצי מכוסה.

 לטריאקי אני מחברת פרגיות ופטריות למנה נהדרת

רכיבים:

8 פרגיות חתוכות ל-2-3 תלוי בנתח לתבל במלח ופלפל
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
3 בצלים  
1/2 כוס טריאקי
מלח, פלפל 

אופן ההכנה:

לפרוס את הבצלים ולהזהיב בשמן
להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן
עד שכל הנוזלים מתאדים
לתבל במלח ופלפל
להניח בצד

לחמם מעט שמן במחבת גדולה ולצרוב את נתחי הפרגית משני הצדדים
להוסיף את הירקות ששמרנו בצד, לערבב
להוסיף את הטריאקי ולבשל על אש נמוכה כ- 15 דקות.

קצת בצל ירוק מעל והמנה מוכנה
אפשר להגיש על מצע אורז לבן


 ומה ירוק ליד?

מאפינס קישואים



ממש קלי קלות

1 בצל קצוץ גס להזהיב בשמן
4-5 קישואים חתוכים לקוביות להוסיף למחבת ולטגן כמה דקות שיתחילו להתרכך
להסיר מהאש ולקרר
לערבב את חומרי הבלילה:
3 ביצים
3 כפות מיונז
3 כפות בצל מטוגן
מלח,פלפל שחור



להוסיף את הירקות, לחלק לשקעים משומנים לאפות 180 מעלות כ- 40 דקות, 

פשוט כבר אמרתי?



אספרגוס מוקפצים עם עגבניות שרי שום ובזיליקום
גם פה המלאכה לא רבה
אחרי שחולטים צרור אספרגוס
מזהיבים 2 שיני שום כתושות
מוסיפים את עגבניות שרי חצויות, כמה? כמה שרוצים
מקפיצים 3-4 דקות
מוסיפים את האספרגוס לעוד 2-3 דקות
מתבלים במלח,ומעט פלפל שחור
וזהו! 



ברירת המחדל שלי לקינוח לעולם תהיה משהו עם תפוחים
הפעם הלכתי על גרסה קלילה לטארט טטן

רכיבים:

3 תפוחים קלופים מגולענים וחתוכים לפרוסות
אפשר גם נקטרינות

קרמל:

1/2 כוס סוכר
1/4 כוס קלאבדוס
25 גר' נטורנה

לעוגה:

3 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3 כפות קלבאדוס
1/2 1 מיכלים של מעדן אלפרו בטעם וניל
2 כוסות קמח
1 שקיק אבקת אפיה


אופן ההכנה:

בסיר קטן שמים את הסוכר ומקרמלים, לא לערבב, לתת לסוכר להתקרמל לבד
מקסימום טילטול הסיר
אבל ממש אין צורך זו כמות סוכר קטנה והקירמול מהיר
יוצקים לסיר עם הקרמל את הברנדי ומוסיפים את הנטורינה
מניחים לה לימס ולכל התכולה להגיע לנוזל אחיד ללא גושי קרמל.

גוזרים מניר פרגמנט עיגול המתאים לקוטר תבנית האפיה 
מניחים בתבנית ועליו יוצקים את הקרמל החם
מניחים להתקרר כמה דקות
מסדרים את התפוחים מעל


 

מקציפים את הביצים עם הסוכר
מוסיפים לאט את השמן
מורידים את מהירות ההקצפה למינימום ומוסיפים לסירוגין
את החומרים היבשים הברנדי ומעדן האלפרו
מערבבים רק עד שנטמע

יוצקים על התפוחים 
את הכמות הזאת חילקתי ל- 2 תבניות היות ואני מעדיפה פחות עוגה על כמות הפרי הנ"ל
ואופים בחום 180 מעלות למשך 25 דקות

כשהעוגה מתקררת לגמרי
אפשר להפוך ולהסיר את נייר האפיה








שבת שלום 




אין תגובות:

פרסום תגובה