יום חמישי, 30 בינואר 2014

לחם מקמח מלא ותוספות

רכיבים: 

500 גר' קמח כפרי שטיבל #3 
400 גר' קמח לבן רגיל 
33 גר' שמרים יבשים
4 כפות סוכר חום 
1/2 1 כפיות מלח 
1/3 כוס שמן זית 
2 כוסות מים פושרים 
1/2 1 כוסות אגוזי מלך שבורים (ניתן להוסיף גרעיני חמניות, דלעת) 

לציפוי: 

מעט חלב 
מלח גס 
גרעיני שומשום 
גרעיני קצח
   
אופן הכנה: 

מערבבים את כל חומרי הבצק ו-3/4 מכמות המים (ומוסיפים מים לפי הצרך תוך כדי הלישה) במיקסר עם וו הלישה במשך 15 דקות (חשוב הזמן). 

משמנים מעט קערה בעזרת מגבת נייר. מכניסים פנימה את כדור הבצק ומכסים במגבת מטבח, מחכים עד שהבצק יכפיל את ניפחו. 

משמנים תבנית שמכילה 1 ק"ג בצק ומצפים בנייר אפיה. 

מכים על הבצק ומוציאים אויר. 

יוצרים צורת גליל באורך התבנית. מכניסים את הבצק ומחכים לתפיחה שניה. 

כאשר הבצק מילא את התבנית ואף עלה מעט יותר, מברישים עליו את החלב, מפזרים מלח גס וגרעינים שונים. 

מפעילים את התנור ל-240 מעלות, כאשר התנור הגיע לטמפ' הרצויה מורידים ל-180 מעלות. 

מכניסים פנימה כלי קרמיקה עם מים רותחים ומכניסים את הלחם. 

אופים במשך 50 דקות, מכבים את התנור ומוציאים את הלחם מהתבנית ומכניסים פנימה לתנור על 

הרשת. 

מחכים 15 דקות ליבוש ומוציאים. 

אוכלים עם חמאה מלוחה או מטבילים בשמן זית, מלח ומעט מיץ לימון. זיתים מרירים יגמרו את החגיגה 

לגמרי.
  
הערות: 

לחם עם קמח מלא בתוספת עגבניות מיובשות או בצל מטוגן. 




אני השתמשתי בקמח מלא - 450 גר' ואותה כמות של קמח רגיל. 








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה