יום שישי, 7 בפברואר 2014

עוגת גבינה קרה בציפוי מחית תותים

רכיבים: 

לתחתית:

2 ביצים
1/3 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
מעט קליפת לימון
75 גר' קמח

למלית גבינה:

750 גר' גבינה לבנה 5%.
1 שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר

1/2 1 כפית ג'לטין
3-4 כפות מים

לציפוי:

1/2 סלסלת תותים
1/2 כפית ג'לטין
2 כפות סוכר
 



אופן הכנה: 

תחתית:

להקציף את הביצים עם הסוכר, עד שמתקבלת קציפה תפוחה.

לקפל את הקמח בזהירות לקציפה ולהעביר לתבנית עגולה 26.

לאפות בחום 180 מעלות, 15 דקות.


מלית גבינה:

לנקז את הגבינה מנוזלים במשך חצי שעה.

להקציף 1 שמנת מתוקה עם 3/4 כוס סוכר.

לקפל את הקצפת לגבינה.

1/2 1 כפית ג'לטין להוסיף 3-4 כפות מים ולהמתין עד שהמים יספגו הג'לטין.

להכניס את הכלי למיקרו ל15 שניות או יותר, עד לקבלת נוזל שקוף. כשהנוזל מתקרר לערבבו לגבינה ולצקת על הבסיס.

לקרר.


ציפוי:

חצי סלסלת תותים לרסק עם 2 כף סוכר, לערבב עם חצי כפית ג'לטין שהומס כפי שתואר למעלה ולצקת על שכבת הגבינה שהתמצקה.

לקרר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה